Andre kvalifiseringskamp mot Lillestrøm 2

Det var et faktum at ved tap i denne kampen ville vi være ute av kvalifiseringen. Dette trigget den hardtarbeidende gjengen som ønsket å ha god struktur, ta kloke valg og vise lite redsel!

Denne onsdagen hadde laget avreise fra klubbhuset kl. 16.30 for å sette kursen mot LSK-hallen der vi skulle møte Lillestrøm 2. Igjen loses vi trygt av vår samarbeidspartner Elverum Turbuss som sørger for at damene kan komme uthvilt og ladet frem til kamp.

Dette er en kamp der vi går inn med innstillingen om at vi har alt å vinne, og ingenting å tape. Laget vi møter kommer med en solid 7-2 seier mot Sarpsborg FK, dermed vet vi at det er et lag som kan å score mål. Vi har i forkant sett video av Lillestrøm, så vi er også nå godt forberedt på hva slags motstander vi møter. Vi går inn mot kampen med samme plan som sist, med et ønske om å forsvare oss og angripe med korte avstander, og være samlet i det vi foretar oss.

Med kampstart kl. 19.30 er det duket for å brette opp ermene, gjøre et solid stykke arbeid og virkelig blø for drakta. Kampen starter nok en gang med et godt forsvar, og allerede etter 9 minutter lykkes vi i den defensive jobben der vi sideforskyver godt og flytter beina kjapt. Linnea Rustad ser sitt snitt til å snappe ballen fra Lillestrøms forsvarsspiller som fører framover, før hun setter fart nedover høyrekanten. Med høyt tempo gjør hun ingen feil og setter ballen hardt og trygt i mål! Vi åpner med en pangstart, noe som skaper selvtillit og energi i laget. Lillestrøm virker noe rystet, og kampen bølger frem og tilbake hvor begge lag angriper og har målfarlige sjanser. Vi går til pause med 0-1 og føler oss noe tryggere enn sist kamp.

Annonse:

Pausepraten er tydelig og klar, nok en gang ønsker vi å angripe for å score flere mål. Vi snakker om å holde den defensive strukturen ettersom det kommer noen viktige minutter i starten av 2. omgang.

Der tar vi ikke feil, for 2. omgang åpner med et stort trykk fra Lillestrøm. Vi havner litt på bakbeina og presses bakover i banen. Heldigvis har vi lært fra sist kamp mot FC Oslo og står mye stødigere denne gangen. Vi avverger den verste stormen, og utover i kampen kommer vi også til flere store sjanser og burde scoret flere mål. Kampslutt nærmer seg, og igjen ser vi betydningen av å ha en solid sisteskanse mellom stengene. Christina Liom plukker de aller fleste ballene i eget felt med god hjelp av et solid forsvar. Sammen skaper de en trygghet bakover i banen som gjør at vi holder unna presset fra Lillestrøm og alle cornerne vi gir dem. Vi treffer godt på byttene, og fremstår som et solid LAG, og det er det som vinner fotballkamper. 5 minutter på overtid blåser endelig dommeren av kampen, vi har vunnet og jubelen står i taket! Forsvaret denne kampen er upåklagelig, og midtbanen jobber som helter sammen med gode spisser som starter presset godt.

Alle motstanderne vi møter er gode, og det er vanskelig å vinne serien i hjemlig liga. Vi er ydmyke og skal møte motstanderne med en tydelig plan og respekt, men vi skal gå respektløst til verks. Vi har nå alt i våre egne hender mot den siste kampen, noe som skaper en fin ramme preget av selvtillit og trygghet på at her kan vi selv gjøre jobben når vårt hardtarbeidende kollektiv møter Sarpsborg FK kommende søndag 28. januar på Strømmen Stadion kl. 15.00.

Nok en gang vil vi takke supporterne som tok turen til LSK-hallen! Vi gleder oss til ny kamp, og ønsker selvfølgelig all støtte vi kan få i den siste, avgjørende kampen mot opprykk til 3.divisjon. Det er fortsatt noen ledige plasser i spillerbussen for 100 kr per person som kan betales i Vipps til 801566, førstemann til mølla gjelder! Bussen har avreise fra Rolfshallen kl. 10.45.