Årets første tap

Som overskriften antyder, ble det ikke et hyggelig besøk av damene fra Grorud. De reiste opp til Elverum og tok med seg velfortjente tre poeng hjem, selv om det til tider var en hard kamp om poengene på banen.

Vi startet inngangen til kampen med å legge en plan der vi var klar over hva vi kom til å møte ettersom vi har øvd hele uka inn mot denne kampen. Fokusområdene var råskap i press-spillet, i gjenvinningen av ball, og spille oss kjapt ut av situasjonene etter at ballen er gjenvunnet. Ved første fløyteblås virket det som om en bryter slo seg av, for det laget som startet kampen var ikke til å kjenne igjen. Det endte opp med å bli en total kollektiv svikt i første omgang med flere enkeltprestasjoner som ikke var i nærheten til forventningene. Heldigvis for vår del skapes det nesten ikke målsjanser fra noen av lagene. For den nøytrale tilskuer ender det opp med å bli en kjedelig omgang preget av mange pasningsfeil, lite engasjement og en del rot. Omgangen fikk for øvrig ett mål etter 17 minutter som kommer fra at vi selv roter bort ballen på midten, og Grorud sin spiss får føre alene mot bakre firer. Uten press på ballfører ender det opp med et skudd fra omkring 30 meter som går over vår keeper Christina og i mål. Gjestene fra Grorud ledet 0-1 til pause.

Annonse:

Pausepraten preges av endringer. Nå gjelder det å ta tak i press-spillet, gjenvinningsspillet og gjøre det vi faktisk ble enig om på forhånd. Det blir gjort en del bytter, kampbildet endres og vi tar tak i matchen.

Den andre omgangen preges av et Elverumslag som er heltente og jobber knallhardt for å få et mål. Vi har frispark med tverliggertreff, cornere der ballen danser nær streken og skuddforsøk i treverket. Vi er så farlig nære å utligne, men vi blir hardt straffet for vår udyktighet i enkelte situasjoner. Vi ender opp med å lage dumme frispark, ikke klare å klarere ordentlig eller å «sove i timen» slik at tilstedeværelsen ikke er der den skal være. Dette er feil og dumme valg som vi blir hardere straffet for på dette nivået, og er noe vi må ta lærdom av. Etter 68 minutter med hard innsats glipper vi igjen i markering på et frispark i sidekorridor, og 0-2 er et faktum. Laget preges av det, men jager fortsatt redusering uten å få uttelling for det. Grorud er nær ved å få en straffe på slutten av kampen, og vi er også nær ved å redusere. Kampen kunne likeså godt endt 0-3 som om den skulle endt 1-2, men den ebber ut med resultatet 0-2 til Grorud som er vel fortjent.

Laget mot Grorud i 4-3-3: Christina Liom, Vibeke Stolp Ekeland, Cassandra Henriksveen (Stine Nordvold Lunde fra 45. min), Camilla Klepaker Larsen, Marte Tangen (Kristine Skrutvold Skjæret fra 58. min), Nora Værdal Eriksson, Tonje Kopperud Olsen (K) (Alina Øien fra 45. min), Anna Brunstad, Frøya Eggen Blomsterlund (Linnea Rustad fra 45. min), Selma Berget og Isabella Sandberg (Kristine Skybak fra 61. min).
Innbyttere: Kristine Skrutvold Skjæret, Alina Øien, Marit Busterud Bjørnstad, Stine Nordvold Lunde, Linnea Rustad og Kristine Skybak.

Vi må ta lærdommen av dette, men ikke la oss prege av å tape en kamp. Sist gang Elverum A-lag Damer tapte en obligatorisk seriekamp var 12.06.2022. En ny milepæl ble nådd før sesongen med opprykk til 3.divisjon Østlandet, og der har vi slått godt ifra oss mot god motstand. Vi rister av oss tapet, og tar med oss det faktum at vi klarer å omstille i løpet av en kamp. Lærdommen skal vi benytte til å bli enda skarpere i den offensive samhandlingen, og ikke minst huske på at det koster å sove i timen i 3.divisjon.

Neste kamp er mandag 6. mai kl. 20.15 på bortebane mot Ull/Kisa. Vi skal forberede oss godt, og jobbe mot å få en god treningsuke!