Årsbeste tross tap

Dette var en kamp iført en mer defensiv inngang fra trenerens side med mye prat om forsvar. Naturligvis frykter man da at angrepsspillet vil utebli, men det kan vi med sikkerhet si at ikke ble tilfellet denne gangen. Selv i iskald og sur vind på Schjeibanen spilte Elverum sitt damelag fotball som varmet!

Elverum – Raufoss: 2 - 4 (0 - 2)

Resultatet står ikke i stil til prestasjonen på banen, men vi skjønner fort at det lønner seg å være effektive. Vi starter kampen med å stresse og presse Raufoss som gjør at vi ofte vinner ballen høyt i banen. Det skaper en del mellomstore og små sjanser i vår favør, og vi hadde nok fortjent et mål eller to. I stedet er det Raufoss som på sin side er dødelig effektive, noe som et topplag seg hør og bør være. På sine to første gjennombrudd scorer bortelaget rimelig enkelt 0-1 etter 7 minutter, og 0-2 etter 17 minutter. Dette blir også pauseresultatet, men vi går i garderoben med en følelse av at dette er noe vi kan snu!

Pausen er oppildnet med ønsket om å unngå enkle baklengs og bli mer nøye i den offensive delen. Utenom dette har det meste vært bra! Vi ser et lag som jobber for hverandre og som koser seg litt i møtet med serielederen.

Annonse:

I 2. omgang tar vi tak fra start og fortsetter der vi slapp med å gi Raufoss kamp. Vi er oppe i høyt press, skaper tette dueller og temperaturen øker på banen. Det er publikumsvennlig fotball der vi viser et høyt toppnivå. Uheldigvis glipper vi markering på et innkast etter 60 minutter som fører til et nytt mål imot og stillingen 0-3. Vanligvis er det nærliggende å tro at dette vil legge et lokk på motivasjonen, men denne gangen skjer det motsatte. Kampbildet endrer seg da til vår fordel der vi får flere og bedre sjanser. Etter 68 minutter får vi et frispark utenfor 16-meteren, og med et lite «frisparktrekk» setter Isabella ballen direkte i mål! Vi har redusert til 1-3 og iveren sprer seg på ny, men det bølger mer frem og tilbake. Vi slipper inn 1-4 på sløvhet etter 71 minutter, men scorer samtidig 2-4 etter 81 minutter ved Mariell Taraldset som setter ballen i mål etter en god duellprestasjon av Marit Busterud Bjørnstad innenfor 16-meteren. Deretter fortsetter vi å pushe på, men resultatet forblir 2-4 til Raufoss.

Laget mot Raufoss i 4-3-3: Christina Liom, Cecilie Bergebakken, Stine Nordvold Lunde, Nora Værdal Eriksson, Vibeke Stolp Ekeland, Kristine Skybak (Selma Berget fra 45’), Isabella Sandberg, Anna Vagstad Brunstad (K) (Mariell Taraldset fra 73’), Mille Myrvold (Frøya Eggen Blomsterlund fra 45’), Linnea Rustad og Tonje Kopperud Olsen (Marit Busterud Bjørnstad fra 73’).
Innbyttere: Charlotte Buaune, Marit Busterud Bjørnstad, Mariell Taraldset, Frøya Eggen Blomsterlund og Selma Berget.

Vi tar med oss den gode prestasjonen inn mot et lokaloppgjør mot Storhamar på bortebane mandag 14. oktober kl. 20.15. Klarer vi å gjøre en like god kamp som mot Raufoss, så skal vi nok gjøre turen til Hamar verdt det for dere tilskuere!