Definisjonen på publikumsvennlig fotballkamp

Dersom du leser dette og stiller deg spørsmålet «burde jeg sett denne kampen?» så er svaret JA! Det ble et godt innslag av hva Elverum Fotballs damelag har å by på. Et lokaloppgjør har en tendens til å leve sitt eget liv, og det gjorde den i aller høyeste grad med to heltente lag som entret matta.

Ut ifra kampplanen visste vi hva som stod på motsatt banehalvdel og hadde kontroll på dette. Vi visste det kom til å bli tøft, og det fikk vi også erfare. Første omgang preges veldig av to lag som presser hardt og høyt. Duellene er tøffe, og vinnerviljen er stor blant enkelte. Ottestad er farlig frempå de første 15 minuttene, og er det laget som står best i presset. Resten av halvtimen er det vi som er en liten sko foran i duellene, andreballspill og styrer det meste med ballen. Selv om det er veldig mye som er bra, så mangler det kvalitet på siste tredjedel i form av enkle ting som teknikk og besluttsomhet. Med litt ekstra dyktighet i avslutningsøyeblikkene så hadde vi hatt to mål med oss i sekken, men i stedet blir resultatet 0-0 til pause.

Pausepraten preges av å konkretisere at det aller meste må justeres opp enda et hakk om det skal bli mål, for her får vi ingenting gratis. Vi peker også på detaljene som må heves på siste tredjedel.

Den andre omgangen fortsetter som den første, og krydres med mål! Elverum er laget som har initiativet i kampen og styrer det meste som skjer i starten, men det skapes farligheter i begge ender. Det gjøres noen bytter tidlig i omgangen grunnet småskader og annet småtteri, og det er nettopp to innbyttere som skal til for å få inn det første målet! Etter 67 minutter får vi corner der silkefoten til Nora Eriksson serverer ballen på sølvfat til Alina Øien som setter ballen i mål og det står 1-0. Vi gjør et bytte der Nora Merli Moen får sin debut for A-lag Damer i seriespill, og hun gjør en god figur de siste tjue minuttene. Etter 82 spilte minutter får vi oss en i fleisen der laget sover på en corner imot. Ballen går over hele feltet og sparkes tilbake igjen inn i feltet hvor en gul og sort får en tå på ballen, og 1-1 er et faktum. I de neste fem minuttene har Ottestad et momentum, og vi er farlig nære ved å slippe inn enda et mål. Vi klarer heldigvis å holde unna, og det ser lenge ut til at dette ender uavgjort.

Annonse:

Men så får vi et frispark utenfor 16-meteren til Ottestad helt på tampen av kampen. Vi har allerede scoret ett vakkert mål på dødball, og dette skal igjen være oppskriften på mål i Elverum. Både tribune og innbytterbenk settes i fyr og flamme da Nora Eriksson nok en gang er framme med silkefoten. Med nerver av stål settes ballen i en lekker bue over både mur og keeper, og Elverum går opp i 2-1 to minutter på overtid. Det ser ut til at vi drar i land seieren, men i jubelrusen rekker vi ikke en gang å lande før motstanderen utnytter seg totalt av alt adrenalinet i Elverum. Etter et langt avspark er spissen plutselig alene med vår keeper Christina, og utlikner dessverre bare SEKUNDER senere. Aldri har vi på hjemmebenken opplevd en kaldere dusj, og gledestårene ble omgjort til sorg da dommeren blåser av kampen rett etter vårt avspark. Sluttresultatet ble derfor 2-2 og enda et uavgjort lokaloppgjør.

Laget mot Ottestad/HamKam 2 i 4-3-3: Christina Liom, Vibeke Stolp Ekeland (Alina Øien fra 61.min), Cassandra Henriksveen, Camilla Klepaker Larsen (Nora Værdal Eriksson fra 61.min), Kristine Skrutvold Skjæret, Stine Nordvold Lunde (Kristine Skybak fra 86.min), Selma Berget, Anna Vagstad Brunstad (K), Frøya Eggen Blomsterlund (Nora Merli Moen fra 70.min), Linnea Rustad og Isabella Sandberg (Marit Busterud Bjørnstad fra 45.min).
Innbyttere: Tonje Kopperud Olsen, Alina Øien, Nora Værdal Eriksson, Marit Busterud Bjørnstad, Kristine Skybak, Cecilie Bergebakken og Nora Merli Moen.

Vi er så klart skuffet over resultatet, men dette er virkelig noe å ta lærdom av. Vi må ha med oss hodet i det aller meste vi gjør, og vi lærer stadig hvor hardt feilene straffes på dette nivået. Samtidig kan vi med trygghet si at vi er et vanskelig lag å slå! Neste kamp er mot Fredrikstad på bortebane fredag 24. mai kl. 20.00.

Takk til speaker Christian Fossmo, og alle som tok turen til Elverum Stadion!