Derbyseier

Ingenting smaker bedre enn å dra i land tre velfortjente poeng i en kamp som betyr så mye mer enn bare poengene! Denne gangen i møte med Brumunddal som ligger over oss på tabellen, og som over lang tid både har vært og er en av våre argeste rivaler.

Før kampen har vi en tydelig kampplan, flere endringer i laget og klare mål om hvordan vi skal spille og opptre i kampen. Dette blir selve nøkkelen til den prestasjonen vi leverer.

Kampen åpner med et pang, og gjennom hele første omgang er det stort sett kun et lag på banen. Elverum er det laget som styrer kampen og leverer en overkjøring som skulle gitt flere mål enn det gjorde. 1-0 kommer etter 13 minutter ved at Selma Berget vinner ballen på motstander sin banehalvdel i en 1 mot 1 situasjon mot Brumunddals venstre back. Alene med keeper gjør Selma ingen feil og setter ballen utagbart i mål. Utover i omgangen er vi farlig frempå ved flere anledninger der vi både burde og skulle fått noen mål til. To minutter før pause sender Kristine Skrutvold Skjæret en veldig god pasning i bakrom til Stine Nordvold Lunde som kommer på et kjempeløp! Stine runder Brumunddals sisteskanse som var på blåbærtur, og ballen settes enkelt i mål. Vi går til pause med 2-0 og har levert en meget god prestasjon!

Pausepraten preges av å forsterke det som har vært bra, og presisere hva som skal til for at vi skal bli enda bedre! Her kan det bli flere mål begge veier, så vi blir enig om å være skjerpet de siste 45 minuttene. Det laget som vil mest kommer til å vinne denne kampen!

Annonse:

Som en reprise fra Raufoss i forrige kamp, blir de første 15 minuttene litt heseblesende for oss. Vi slipper inn et totalt unødvendig mål etter 48 minutter som nok en gang kommer på et langskudd. En god prestasjon av Brumunddals unge og lovende Sofija Nicic. Deretter blir det en veldig jevn fotballkamp, i kontrast til 1. omgang. Vi er derimot mye flinkere til å utnytte bakrommet, men uten å være ufin så får vi noen ufortjente offsider imot som ikke skulle vært blåst for. Dette er en del av gamet, og vi gir oss ikke. Vi kommer til mange fine sjanser og kunne ledet med flere mål. Etter 69 minutter får kampens store spiller Tonje Kopperud Olsen vist frem sin spisskompetanse på en corner servert av dødballeksperten Nora Værdal Eriksson. Tonje er meget sterk på bakerste stolpe og header ballen bak en sjanseløs keeper. En mer fortjent scoring skal du lete lenge etter for en spiller som alltid leverer 100 % innsats. Fjær i hatten til Tonje og resten av lagvenninnene for utrettelig innsats hele kampen ut. Etter dette er det ikke så mye som skjer. Frøya Eggen Blomsterlund er millimeter unna å score nummer fire for oss rett før slutt, men flere mål blir det altså ikke. Elverum sine damer leverte en veldig god kamp med et påskrudd hode og mye vilje, og har dermed all grunn til å være fornøyd!

Laget mot Brumunddal i 4-3-3: Charlotte Buaune, Vibeke Stolp Ekeland (Nora Værdal Eriksson fra 45’), Camilla Klepaker Larsen, Cassandra Henriksveen, Kristine Skrutvold Skjæret, Anna Vagstad Brunstad (K), Alina Øien, Stine Nordvold Lunde, Marit Busterud Bjørnstad (Linnea Rustad fra 56’), Selma Berget og Tonje Kopperud Olsen (Frøya Eggen Blomsterlund fra 71’)
Innbyttere: Marlene Indseth, Nora Værdal Eriksson, Linnea Rustad, Isabella Sandberg og Frøya Eggen Blomsterlund.

Denne selvtilliten skal vi ta med oss inn i vårens siste seriekamp som er hjemme mot Storhamar i kveld mandag 17. juni kl. 20.15. Det var en stor glede å spille med et godt publikum i ryggen, så vi håper at så mange som mulig vil komme å se oss avslutte vårsesongen med stil på Elverum Stadion!

Takk til speaker Espen Olsen!
Takk til fotograf Jan Erik Ulvmoen!

Annonse: