419169496_399145969531674_2305534728763798427_n_nfkn_ea9e210b

Elektrisk stemning og god energi

For A-lag Damer er en ny treningskamp unnagjort. Denne gangen mot Hønefoss BK 2 som tok kontakt da vi i nødens stund måtte ut på leting etter motstander. Søndagsturen gikk til AKA Arena, og det ble en kamp som minnet om alt annet enn en søndagstur!

I garderobepraten før kamp ble det lagt opp til et motspill basert på våre opplysninger om hva vi kunne forvente oss av Hønefoss. Vi øver oss på ulike måter å forstå motstanders spillestil, men dette uten å glemme hvem vi er som lag og hva vi står for. Derfor pratet vi også mye om hvordan vi ønsker å opptre ved å slå pasning på fot, gjøre ting enkelt i starten med et rolig spill og godt balltempo, samtidig som vi ønsker å få med hele laget samlet i det vi driver med. Det er noe vi kan prise oss lykkelig for å gjøre, da treneren må sende inn oppsigelse på sine kilder som viste seg å være en skivebom til de grader.

Vi møter et press og motspill vi heldigvis er godt vant med, men samtidig var motstanderen en hard nøtt å knekke. Dagen før spilte 1. laget til Hønefoss kamp mot KIL/Hemne der de kun gjennomførte ett bytte i sin 2-1 seier, så det sier seg selv at de benyttet anledningen til å gi benken spilletid i kampen mot oss. Det gjør at vi møter et godt Hønefoss-lag, og merker det.

1.omgang preges av å ha mye ball og styre det meste av spillet. Etter gode treningsuker i det siste får vi lønn for at vi spiller 11 mot 11 én gang i uka på trening. Dette viser tydelige steg i riktig retning, men det er fortsatt noe å jobbe med når det gjelder siste tredjedel på banen. Der er vi slurvete, ballen treffer ikke som vi ønsker, vi stresser med valgene og er rett og slett altfor unøyaktige. Dette gjør at vi spiller bort ballen to ganger, og begge gangene er Hønefoss dyktige ved å slå ball i bakrom når vi mangler offensiv markering. Først tar de ledelsen 1-0 etter 29 spilte minutter, før det står 2-0 etter 34 spilte minutter.
Vi straffes hardt og med 2-0 i sekken fortsetter vi å stange. Det gjelder å ikke gi seg så vi bearbeider og bearbeider, og plutselig gjenvinnes ballen utenfor motstanderens 16-meter. I samme tidspunkt som Stig og undertegnede legger en plan inn mot pausepraten, tar damene saken i egne hender. Nora får ballen servert av Anna, vender opp og sender ballen i krysset så elegant som om det var verdens enkleste sak. Med scoring rett før pausesignalet ligger vi under 2-1, men det virker ikke til å prege laget noe særlig.

Annonse:

For å være ærlig så gjør pausepraten seg selv. Maken til elektrisk stemning og god energi har vi ikke kjent på lenge. Praten kommer fort inn på lagets ønske om å øve på å vinne, for det er jo til syvende og sist det vi er ute etter. Vi tenker derfor at dette er en seriekamp og nå er det på tide å avgjøre. Alt det positive vi gjør med ball og den positive energien tas med inn i 2. omgang som angripes med selvtillit og mot i brystet.

Damene gjør som de skal og etter 55 spilte minutter får vi frispark. Nora Værdal Eriksson altså, silkefoten fra Inderøy! Gudene vet hvor hun får det fra, men tilslag utenfor 16-meteren var synonymt med scoringer i dag. Kanonen lades, og nok en gang baner ballen vei i motsatt kryss på lekkert vis! 2-2 er nå status, og 2. omgang starter med brask og bram.
Utover i kampen gjør vi alt med høyt tempo og presisjon der mange har en god dag på jobb, og det merkes. Etter et flott spill i forkant av Frøya og Stine, settes Anna fint opp foran mål og hun plasserer avslutningen godt. Vi klarer endelig å snu kampen til 2-3 etter 64 minutter. Litt slitne bein preger resten av kampen, og vi er mer ustø enn vanlig, men vi rir av stormen på en god måte. Rett før fulltid får vi en straffe som Linnea ekspederer lekkert i mål. Resultatet pyntes til 2-4 og vi kan ta med en sterk seier hjem til Elverum! Både trenerteamet og spillerne er godt fornøyd med kampen, og føler på mange måter at resultatet står i stil med kampbildet.

Troppen spilte mot Hønefoss BK 2 med følgende startellever: Christina Liom, Vibeke Stolp Ekeland, Camilla Klepaker Larsen, Cassandra Henriksveen, Kristine Skrutvold Skjæret, Nora Værdal Eriksson, Tonje Kopperud Olsen, Anna Brunstad, Selma Berget, Linnea Rustad og Marit Busterud Bjørnstad.
Innbyttere: Stine Nordvold Lunde, Marte Tangen og Frøya Eggen Blomsterlund.

 

Til dere som følger med på damesiden, så kan vi benytte anledningen til å gi en nå-status for A-lag Damer:
Etter å ha fått kvalifiseringen på avstand, har vi begynt å forme et «nytt» lag og er på god vei i riktig retning. Det sies ikke fordi det var vært på feil kurs tidligere, laget har tross alt tapt én kamp og hatt to uavgjort på to år. Vi skal endelig spille der vi selv mener vi hører hjemme, og med ny trener og «nye» unge spillere opp i damestallen, skal nye tanker og idéer jobbes inn. Vi samarbeider godt som lag, har en forutsigbar og god hverdag der vi jager etter å ha så god kvalitet som mulig, og ha en variasjon som gir motivasjon til å komme på trening fordi det er gøy og lærerikt. Vi har hatt god og relevant motstand i treningskampene, og føler at vi er på riktig kurs mot å være så godt forberedt som mulig til seriestart.

Det gjenstår nå to treningskamper.
Lørdag 23. mars kl. 12.00 mot Ull/Kisa på Jessheim Stadion, og generalprøven søndag 7. april kl. 13.00 mot Ottestad/HamKam 2 på Elverum Stadion.

Serieåpningen er satt til søndag 14. april kl. 15.00 mot Skeid på vår hjemmearena. Sett av datoen og ta turen til Elverum Stadion, så skal vi gjøre vårt aller ypperste for at publikum kan nyte god fotball!

Annonse: