Eventyrslutt på jentefotballens dag

Denne søndagen var Elverum Stadion fylt med store og små håpefulle jenter allerede fra start ettersom klubben arrangerte jentefotballens dag. Heldige var de som holdt det gående ut damenes kamp, for spenningen var stor til siste spilleminutt!

Denne uken har vært preget av stor interesse for å ta tak i måten vi spiller fotball på, og å ta tak i både individuelle og kollektive prestasjoner. Avslutningen med seier mot Fredrikstad på hjemmebane ble selve lyspunktet i en mørk periode. Vi har startet en ny jakt på gode prestasjoner, og flere skal det bli! Dagens kamp var et tegn på at vi har funnet den rette stien som skal føre oss dit vi vil.

Kampen starter ved at vi forsvarer oss lenge og bruker tid på å ta tak i ball. De første 10 minuttene er det Fredrikstad som er i føringen, og resten av tiden bølger det frem og tilbake. Christina Liom står som en vegg for tiden og var i det umulige hjørnet for motstanderen i dag også. Heldigvis er vi blitt godt vant til å håndtere slike kampbilder og unngår den verste stormen denne gangen. Vi er også farlig frempå ved et par cornere.

I pausen prater vi om å ta tak i 1 mot 1 defensivt, presse høyt ved balltap og at kanter må starte mer i bakrom.

Annonse:

Fredrikstad hadde også gjort sakene sine bra i pausen, og vi kjenner på et nytt trykk fra starten på den andre omgangen. Selv om sjansene kanskje er størst i favør Fredrikstad, har Elverumsdamene ingen planer om å slippe til Østfoldjentene og stenger eksemplarisk døren inn mot eget mål. Jo lenger man holder nullen, desto større er vinnersjansene. Igjen må det et langskudd til for å avgjøre kampen i vår favør. På overtid av kampen gjør Anna Brunstad det hun har gjort så mange ganger før, og sender ballen over Fredrikstad sin keeper. Til enorm jubel klarer vi å kapre tre poeng på slutten av kampen!

Laget mot Fredrikstad i 4-3-3: Christina Liom, Nora Merli-Moen (Solvår Knippa Løvberg fra 72’), Cassandra Henriksveen, Camilla Klepaker Larsen (Isabella Sandberg fra 45’), Cecilie Bergebakken, Nora Værdal Eriksson, Anna Vagstad Brunstad (K), Stine Nordvold Lunde, Mille Myrvold (Frøya Eggen Blomsterlund fra 72’), Linnea Rustad og Tonje Kopperud Olsen (Kristine Skybak fra 72’)
Innbyttere: Charlotte Buaune, Solvår Knippa Løvberg, Kristine Skybak, Isabella Sandberg og Frøya Eggen Blomsterlund.

Denne godfølelsen har vi savnet, og Elverumsdamene skal bruke den til å jakte enda flere seire. Vi takker stort for oppmøtet på kampen og håper vi ses igjen til de resterende kampene som vi gleder oss til!

Takk til speaker Per Steinar Krogsæter!
Takk til fotograf Jan Erik Ulvmoen!

Annonse: