Første kvalifiseringskamp mot FC Oslo

Endelig er vi i gang med kvalifiseringskampene som vi har ventet på siden oktober! Den første kampen preges av nerver, hawaiifotball, stillingskrig og godt defensivt arbeid.

Vi har forberedt oss godt over en lengre periode gjennom et nøye treningsprogram og fotballtreninger med tydelige fokusområder. Tre-fire uker med trening skulle til for å være klare for 270 minutter over tre knallharde fotballkamper, og på lik linje med de andre lagene har vi forberedt oss så godt vi kan ut fra forutsetningene. Heldigvis har laget få skader, og bare noe småsykdom innad spillergruppen.

Allerede i den første kampen skal FC Oslo stå på motsatt banehalvdel. Et lag som er fryktet, og som på folkemunne gikk for å være den soleklare favoritten i kvalifiseringen om opprykk. Vi jobber derfor med det mentale inn mot kampen, tørre å være offensive og ville ha ball.
Kl. 16.30 møtes vi i storsalen på klubbhuset for å gjennomgå en tydelig kampplan som går på vår defensive struktur, det å være samlet som et lag i både det defensive og offensive. Etter gjennomgangen tar vi plass i bussen som ble trygt kjørt av vår kjære samarbeidspartner Elverum Turbuss med Johnny Kjeverud som vår eminente sjåfør.

Ved ankomst Raufoss Storhall gjør vi gode forberedelser og ser litt på video av vår egen struktur for å påminnes kampplanen som er lagt på forhånd. Deretter følger en god oppvarming før det kl. 20.00 ble klart for kampen vi har ventet så lenge på!

Med alle forutsetninger på plass starter det litt typisk for et lag blandet av ungdommelig pågangsmot og rutinerte gode fotballspillere, nemlig rufsete og hawaiifotball. De første 10 minuttene preges av alle inntrykk vi må ta innover oss, og at det vi har ventet så lenge på endelig er i gang. Det kommer et par skudd imot som havner i stolpen, og målet er heldigvis en god venn denne gangen. Etter hvert kommer vi oss mer inn i kampen og kan takke oss selv for at vi har hatt fokus på forsvarsspill, for det redder oss. Det offensive tar mer tid å få på plass, men vi plukker opp et rom som FC Oslo etterlater seg og klarer på et tidspunkt å utnytte dette. Nora Eriksson vender nydelig opp lavt i banen, og Linnea Rustad er på hugget og starter tidlig på en lang tversover som går over backen til FC Oslo. For første gang i kampen er vi igjennom, Linnea lader kanonen og sender oss opp i 1-0 ledelse med et godt plassert skudd som går over keeper og inn i motsatt hjørne. Vi har tatt ledelsen mot spillets gang, noe som gir laget en enorm selvtillitsboost! Vi er på høyde med FC Oslo ut resten av 1. omgang, og styrer mer av spillet.

Annonse:

Pausepraten preges av mange meninger og tanker, men vi prøver å koordinere oss til å tenke det samme; vi vil ha flere mål!

2. omgang starter med et FC Oslo som har mye ball, og som ikke har planer om å slippe inn flere mål. Det blir derfor en knokkelkamp der både vi og FC Oslo er frempå. Omgangens største sjanse kommer igjen til FC Oslo som nok en gang fyrer av et skudd i stolpen. Tre skudd i stolpen gjør at FC Oslo viser frustrasjon og føler seg urettferdig behandlet. Utover omgangen begynner dessverre frykten for å slippe inn mål å bli større enn gleden for å score flere mål. Vi er ikke helt enig mellom leddene, noe som gjør avstanden større og vi sprekker smått opp. Til tross for dette er vi gjerrige som den gjerrigste sunnmøring og nekter på død og liv å slippe inn mål. Det er en offervilje og glød i laget som ønsker å ri inn 1-0. Plutselig kommer et ufarlig frispark på midtbanen i det 85. minutt. Vi organiserer oss og har egentlig full kontroll, men ballen havner midt mellom alle sammen og spretter mot mål. En våken Oslospiller er påskrudd og etter ballen, krangler med vår bunnsolide keeper Christina, og klarer til slutt å pirke ballen over linja. Det går noen tanker gjennom hodet, skal vi virkelig slippe inn på dette her? Laget blir preget, men klarer å organisere og finne tilbake til rytmen. Vi bytter på med FC Oslo om å angripe, men flere mål blir det ikke. Kampen ender uavgjort med 1-1 på måltavla.

Vi hadde storfavoritten i lomma, men rotet det bort. Surt og frustrerende, men der fotballen ofte er urettferdig var det denne gangen helt rettferdig. Vi tar med oss 1 poeng mot FC Oslo, og skal nullstille og forberede oss godt mot Lillestrøm 2. Et lag som er et synlig bevis på andrelagsproblematikken i Norge, der de har spritet opp med flere førstelagsspillere. Men vi skal være uredde og gjøre alt vi kan for å ta med oss tre poeng oppover igjen til vårt fagre Elverum.

Tusen takk til alle supportere som møtte opp for å støtte oss i første kvalifiseringskamp! Vi håper på tilskuere også neste kamp som spilles onsdag 24. januar kl. 19.30 i LSK-hallen. Det er mulig for tilskuere å sitte på i spillerbussen for 100 kr per person som kan betales i Vipps til 801566. Bussen har avreise fra Rolfshallen kl. 16.30 og er forventet tilbake kl. 23.10.