20240407_141809_jjmk_d22ccb9c

Generalprøven endte med et jevnspilt lokaloppgjør!

Søndagens generalprøve mot Ottestad/HamKam 2 ble en tett og jevn kamp fylt med mye duellspill og en god dose uflaks

For å ta litt om motstanderen er laget Ottestad/HamKam 2 i et samarbeid med regionens flaggskip i 2024 om å gi de nest beste spillerne i HamKam muligheten til å spille kamper da de bare har ett lag. Dette er utvilsomt med på å forsterke et lag og en klubb som har vært synonymt med god spillerutvikling på jentesiden i mange år. Laget er tydelig i spillestilen og tro mot sin identitet, noe som vi berømmer. Hvis man eksempelvis reiser på Briskeby for å se herrelaget til HamKam, så vet man at Europas nest høyeste lag i gjennomsnitt er vonde å møte med harde taklinger og trøkk i dueller. Vi ønsker selv å komme dit at lagene som møter Elverums damelag skal vite akkurat hva de møter. Ved å utvikle en tydelig spilleidentitet vil motstandere slite med å kontrollere oss, til tross for at de vet hva som kommer.
Og mens vi øver på den vei, var det tid for generalprøve.

Riktignok har vi til gode å stille full tropp, både når det gjelder antall og det faktum at sykdom har plaget oppkjøringen. Likevel gir dette flere spillere muligheten til å vise seg frem. Vi har hele tiden vært klare på at vi er i rute til seriestart, noe treningskampene også viser. I møte med tredjedivisjonsmotstand har det gitt oss 1 tap, 1 uavgjort og 3 seiere, i den rekkefølgen. Denne søndagen møtte vi nok en gang opp heltente og klare for kamp.

1.omgang bar preg av en kamp som bølget frem og tilbake, der Ottestad/HamKam 2 startet best og var det laget som satte hardest trykk på oss. Vi klarte å ri av stormen, og fikk med det mer og mer kontroll utover i kampen. Etter drøye 20 minutter har vi i en periode eid ballen lenge, før Anna Brunstad skjærer inn i 16-meteren fra høyre kant og spiller inn foran mål. Ballen havner hos Alina Øien som i utgangspunktet skal ekspedere ballen enkelt i mål, men den ble av alle ting stoppet på hvitlinja av vår egen spiller Marit Busterud Bjørnstad. MAKS uflaks kan man altså ha da Marit forsøkte å gjøre seg så liten som mulig, men ikke klarte å hoppe unna ballen da den traff henne. Det er vanskelig å toppe en slik sjanse som viste seg å bli 1.omgangens klart største!

Annonse:

Til pause føler vi selv at initiativet har ligget hos oss, og at vi styrer mye av det som skjer ute på banen. Vi er gode, og ønsker å bygge videre på dette. Et par arm- og skulderskader av alle ting, gjør at det foretas noen bytter i pausa.

Som en tro kopi av den tidligere omgangen, preges 2.omgang av det samme kampbildet. Det er tett og jevnt, men det er Elverum som er det førende laget. Midtveis i omgangen klinker Tonje Kopperud Olsen til meg et skudd i steget fra 30 meter, som dessverre går i tverrligger og direkte ned i bakken. Om ballen var inne eller ute er vanskelig å vite, men 90 % sikkert var ballen aldri inne. Vi er generelt mye mer målfarlig ute på banen og kommer også alene gjennom med keeper ved Isabella Sandberg, men ballen vil ikke inn mellom stengene denne gangen heller.

Troppen spilte mot Ottestad/HamKam 2 med følgende startellever: Christina Liom, Kristine Skrutvold Skjæret, Cassandra Henriksveen, Nora Værdal Eriksson, Marte Tangen, Stine Nordvold Lunde, Alina Øien, Anna Brunstad, Selma Berget, Linnea Rustad og Marit Busterud Bjørnstad.
Innbyttere: Mathilde Olsen, Tonje Kopperud Olsen, Kristine Skybak, Isabella Sandberg og Frøya Eggen Blomsterlund.

Vårt andre lokaloppgjør i oppkjøringen ender nok en gang med uavgjort og samme resultat 0-0. Dette viser hva undertegnede har trodd på forhånd, nemlig at vinneren av kvalifiseringen til 3.divisjon er på høyde med midtsjiktet av 3.divisjon.

Elverums damelag har ingen planer om å bli en kasteball i 3.divisjon, men heller et ønske om å kunne slå godt ifra seg. Vår første test er på hjemmebane mot Skeid som er et fotballag som vil gi oss en real utfordring. Vi gleder oss enormt mye til seriestart og håper så mange som mulig kommer på Elverum Stadion søndag 14. april kl. 15.00!

Annonse: