Generalprøven før det gjelder

A-lag Damer er allerede godt i gang med treninger inn mot kvalifiseringskamper for opprykk til 3.divisjon, og første prøvelse var lørdag 13.januar der Raufoss stod på motsatt banehalvdel.

Årets første treningskamp er spilt, og vi i teamet er glad for at det ble gjennomført på en god måte. Vi fikk møte et lag som er godt organisert både offensivt og defensivt, og som dermed straffet oss de gangene vi fortjente det.

Damene startet friskt og Selma trengte ikke mer enn 12 minutter tilbake i hvit drakt før vi tok ledelsen og stillingen var 1-0. Etter et kvarter inn i kampen gjorde vi et keeperbytte ettersom Christina fikk en smell i forbindelse med en corner tidligere. Laget ønsker å sette kulturen «oss før meg», og heldigvis har vi flere gode keepertalenter i troppen. Tonje tok ansvaret resten av omgangen før Isabella steppet inn som keeper i 2. omgang.

Kampplanen var å ha korte avstander i og mellom ledd både med og uten ball slik at det skulle være vanskelig å spille gjennom oss. Dette glipper opp til tider, og gjør at Raufoss straffer oss på egne feil. Etter 17 minutter spilt utligner de til 1-1 før de går opp i ledelsen 1-2 etter 34 minutter, noe som også er resultatet til pause.

Annonse:

I pausen blir vi enig om justeringer, og å bli enda tydeligere på hurtig omstilling og gjenvinning av ball høyt oppe i banen. Dette lykkes vi så som så med i 2. omgang, men vi møter et godt offensivt Raufoss som gjør at baklengsmålene kommer av brudd på unødvendig sted. Etter 60 minutter går de opp til 1-3 før de pynter på resultatet til 1-4 etter 70 spilte minutter.

Til tross for 1-4 tap, er det ikke nevneverdig grunn til bekymring. I løpet av kampen fikk vi testet ulike kombinasjoner og nye roller der samtlige spillere fikk en god gjennomkjøring inn mot kvalifiseringskampene som virkelig gjelder. Det ble en verdifull lærdom i møte med innlandets beste lag i 3.divisjon for kvinner, men tidvis fikk vi også se at dette er et nivå vi mestrer og henger med i store deler av kampen. Inn mot kvaliken fikk vi trent på viktige elementer i vårt spill, og fikk sett nærmere hvor skoen trykker. Det sies også at en dårlig generalprøve betyr en god premiere så det er ingen tvil om at vi gleder oss til fortsettelsen!

Takk til Raufoss for at de stilte til kamp, nå venter Gamle Oslo i Storhallen på Raufoss søndag 21. januar kl. 20.00 til årets første obligatoriske kamp.
Vi er mer enn klare for å legge inn siste arbeidsinnsats denne uka!