God angrepsfotball og 3 poeng på hjemmebane

Med en god treningsuke i beina der fokus var på siste tredjedel og oppbyggingen av den, var det en motivert gjeng som tok skrittene ut på Elverum Stadion. Vi har jobbet mye med å få uttelling i form av mål, og vi føler derfor at vi sitter igjen med lite når vi teller opp antall sjanser som vi skaper.

Etter et surt bortetap mot Fredrikstad var det klart for en ny motstander fra Østfold fotballkrets. Denne gangen var det grønntrøyene fra Ås som tok turen, et lag som har hatt en tyngre start på sesongen og står med 0 poeng før kampen. Heldigvis var Elverumsdamene klare for å reise seg etter tapet sist kamp.

Kampen starter friskt med mange sjanser i favør oss, men vi sliter fortsatt med å omsette en større prosentdel av sjansene til mål. Vi ruller opp flere angrep, og så må vi ta med oss at vi scorer tre mål i løpet av den første omgangen. 1-0 kommer på corner etter 24 minutter da vår dødballekspert Nora Eriksson skrur ballen i stolpen og Anna Brunstad kan pirke returen over målstreken. 10 minutter senere er det Stine Nordvold Lunde som har sneket seg opp fra midtbanen og vinner ballen i gunstig posisjon før hun lurer forsvarsspilleren med en piruett og kontrollert plasserer avslutningen i høyre hjørne. Vi jubler for 2-0 og det tar ikke mer enn 10 nye minutter før Alina Øien blir spilt 45 grader ut og setter den i motsatt hjørne for keeper. Rett etter dette går pausesignalet og vi går inn med en solid 3-0 ledelse, samt en følelse om at vi skulle ledet mer.

Annonse:

Pausepraten preges nok en gang av det offensive. Gjengen blir enig om å være mer aggressive på 2. ball, komme oss kjappere ut av gjenvinning, skape mer truende løp og bevegelser på siste tredjedel.

2. omgang fortsetter som 1. omgang. Tempoet er tidvis litt for lavt til at vi kan trille rundt Ås som vi ønsker. Motstanderen er solide i soneforsvar, og presser oss godt på riktig tidspunkt. Vi klarer likevel å produsere nokså store sjanser på løpende bånd, med et par 100 % sjanser som burde vært mål. I stedet kommer en redusering til 3-1 på et langskudd etter 64 minutter, og en ny til 3-2 på et frispark etter 82 minutter. Vi gjør det unødvendig spennende, men 3 mål var heldigvis nok til å ro i land årets første trepoenger på hjemmebane!

Laget mot Fredrikstad i 4-3-3: Christina Liom, Vibeke Stolp Ekeland, Nora Værdal Eriksson, Cassandra Henriksveen, Kristine Skrutvold Skjæret (Frøya Eggen Blomsterlund fra 23’), Anna Vagstad Brunstad (K) (Marit Busterud Bjørnstad fra 63’), Stine Nordvold Lunde, Alina Øien (Tonje Kopperud Olsen fra 77’), Selma Berget, Linnea Rustad (Marte Tangen fra 33’) og Isabella Sandberg (Kristine Skybak fra 77’).
Innbyttere: Charlotte Buaune, Tonje Kopperud Olsen, Marit Busterud Bjørnstad, Marte Tangen, Kristine Skybak og Frøya Eggen Blomsterlund.