Marginer imot førte til nytt tap

Det er lenge siden vi har følt på en skikkelig «stang ut»-kamp, men den kom på mandag mot Storhamar. Vi jobbet hardt, men feilet foran motstanderens mål.

Storhamar – Elverum: 3 - 1 (1 - 0)

Kampen starter med en tydelig plan, og vi er ganske kjent med at her vil vi ha mye ball. Laget hadde nok forventet enda mer trøkk fra motstander, spesielt frontpresset deres. Vi spiller derfor av førstepresset og trer opp i mellomrom gang på gang. Vi prøver også å tre ballen inn i bakrom, men dette lykkes sjeldent da stopperparet til Storhamar var meget gode. Vi er for øvrig også en verdensklasseredning unna å lede 1-0 relativt tidlig i 1.omgang, og undertegnede trener klarer ikke fatte og begripe at vi heller ikke gjør det. Etter 26 minutter sover vi plutselig i timen og mister ballen på egen halvdel, noe som resulterer i mål imot. Marginene er ikke på vår side, og vi går til pause på stillingen 1-0 til hjemmelaget.

Pausepraten er positiv, reflektert og god. Det er mange gode idéer fra spillerne og tilbakemeldinger til hverandre som er utelukkende positive. Vi er også enig om at vi er litt veike i duellene, og på andreballer som et lag. Det blir altfor ubalansert hvem som trøkker til i duellene og ikke.

2. omgang starter forrykende. Ikke at vi produserer så altfor mange sjanser, men vi bor på motstander sin banehalvdel i store deler av omgangen. Vi produserer både smått og stort, også var det dette med andreballer i motstanders 16-meter da… Plutselig får vi straffe etter 68 minutter! Anna Brunstad blir felt, og det åpnes opp for en scoringsmulighet. Den setter Brunstad selv forbi en sjanseløs keeper. 1-1 og her føler vi at vi kan produsere mer!

Deretter smeller det bakover hos oss kun minutter senere ved at et skudd ut av intet går via en Elverumsfot og bak vår sisteskanse som ble fintet ut av retningsforandringen. Et sjokk brer seg utover laget, snakk om marginer imot. Deretter jager vi utligning med en formasjonsendring for å få flere framover på banen. Nok en gang får Storhamar et angrep ut av intet etter 83 minutter. Et blindt innlegg som får en ekkel retningsforandring på første stolpe gjør at også denne ballen ender opp i mål. Stillingen er nå 3-1. Vi står som lag med skjegget i postkassa og føler på marginer imot igjen, og det skjer ikke så mye mer spennende etter det.

Laget mot Storhamar i 4-3-3: Christina Liom, Vibeke Stolp Ekeland, Cassandra Henriksveen, Nora Værdal Eriksson, Nora Merli-Moen, Stine Nordvold Lunde, Isabella Sandberg, Anna Vagstad Brunstad (K), Mille Myrvold, Linnea Rustad og Tonje Kopperud Olsen.
Innbyttere: Marit Busterud Bjørnstad, Marte Tangen, Ingrid Sten Andersen, Kristine Skybak, Frøya Eggen Blomsterlund og Mariell Taraldset.

Etter kampen ble det reflektert over nåsituasjon. Ikke at vi skal grave oss ned eller være i overkant positive, men erkjenne det faktum at vi sliter med å produsere målsjanser. Vi må ta med oss de positive sidene fra kampen og brette opp ermene før vi skal ut i ny kamp på bortebane mot Brumunddal på Sveum mandag 21.oktober kl. 19.30!