Poengdeling i serieåpningen mot Skeid

Spenningen var definitivt til stede da den første testen i 3.divisjon skulle gjennomføres. Et motivert og ivrig Elverumslag møtte en god motstander i en kamp som kunne bikket begge veier.

I hovedtrener Theodor Granbergs fravær, var det assistenttrener Stig Stubbrud som fikk det ærefylte oppdraget med å lede A-lag Damer i deres første kamp for sesongen. Garderobepraten startet med et utdrag fra en av sangene til vår folkekjære Erik Bye.

«Mangt skal vi møte, og mangt skal vi mestre. Dagen i dag – den kan bli vår beste dag».

Og med det sagt er sesongen 2024 offisielt i gang for damene!

Vi ble vi enig om enkle elementer som et tydelig press-signal, god kommunikasjon, riktig avstand, stress og aggressivitet. Vi visste at Skeid er et løpsvillig og hardtarbeidende lag, som også kunne vise til gode resultater i sine treningskamper, men vi skulle uansett gå ut med høyt press og stresse dem i vår egen lekegrind. Dette lykkes vi med og det skaper en pangåpning på kampen etter ett snaut minutt. Vår venstre kant Linnea angriper i riktig rom på riktig tidspunkt, ser at motstanders målvakt står langt ute, og får avsluttet fra distanse med et langskudd som går i en fin bue over målvakten til Skeid. Vi tar ledelsen tidlig, noe som gjør at laget finner roen og skaper en god kontroll gjennom første omgang. Skeid utligner på en corner etter 31 minutter, men vi styrer omgangen og går inn til pause med resultatet 1-1 og en god følelse.

I pausepraten er vi fornøyde med å være aggressive nok og det at vi fremprovoserer flere feil og brudd hos motstander. Laget er klar over at vi ikke skaper all verden selv, men føler likevel kontroll på kampen. Vi blir enig om at hver enkelt spiller skal gi det man har, og forsøke å flytte beina raskere i 2. omgang.

Annonse:

Ut i 2. omgang klarer vi til tider å forskyve samlet i laget, men merker at tempoet er et hakk høyere enn det vi er vant til og faller dermed litt for lavt i perioder. Skeid greier til slutt å tvinge frem et overraskende skudd og scoring i det 58. minutt der vi blir for avventende i presset. Samtlige spillere på banen har gitt jernet, og det gjøres derfor noen fornuftige og nødvendige bytter for å få litt ro og finne momentet i laget igjen. Dette gir uttelling etter 82 minutter da ankeret vårt Stine kommer på en av sine mange turer offensivt i banen. Hun fører ballen hurtig inn i 16-meteren og blir stoppet på ulovlig vis. Vi får en fortjent straffe som vår kaptein Anna setter trygt i mål.

Kampen ender 2-2 i sesongstarten. Dette ble en kamp som kunne bikket begge veier, men vi er fornøyde med poengdeling mot et godt Skeid-lag. Vi tar lærdom av at valgene må tas hurtigere og at tempoet er høyere i 3 divisjon. Alt i alt er vi fornøyde med sesongstarten og gleder oss stort til fortsettelsen!

Laget mot Skeid i 4-3-3: Christina Liom, Vibeke Stolp Ekeland, Cassandra Henriksveen, Camilla Klepaker Larsen, Kristine Skrutvold Skjæret (Marte Tangen fra 60.min), Stine Nordvold Lunde, Alina Øien (Tonje Kopperud Olsen fra 86. min), Anna Brunstad (K), Linnea Rustad, Frøya Eggen Blomsterlund (Selma Berget fra 60.min) og Kristine Skybak (Frøya Eggen Blomsterlund fra 74. min).
Innbyttere: Mathilde Tveit Olsen, Tonje Kopperud Olsen, Marte Tangen og Selma Berget.

Tusen takk til alle oppmøtte på Elverum Stadion, det er utrolig hva en god atmosfære kan gjøre for spillerne ute på banen!
Neste hjemmekamp er søndag 28. april kl. 15.00 mot Grorud, men før den tid møter vi Kolbotn 2 på bortebane førstkommende søndag 21. april kl. 18.00!