20240323_130341_poxx_815c01a0

Ranet på Jessheim Stadion

Nokas-ranet stod ikke i stil til det ranet A-lag Damer leverte mot Ull/Kisa der vi fikk rasket med oss rubbel og bit hjem til Elverum.

En tidlig lørdagskamp rett før påske skulle ikke være så lettvint som man skulle ha det til. Jobb, sykdom, tilbake fra sykdom og på vei inn i sykdom preget troppen som tok turen til Jessheim Stadion. 6 av 11 som startet sist kamp mot Hønefoss BK 2 startet også denne gangen, og med kun 2 innbyttere på benk ble det utfordrende. Dette er breddefotballens realiteter, men det åpner også opp en fin mulighet til å benytte bredden i stallen som vi har skrytt av. Vi får en debutant i Marie Saug som ble 16 år gammel i slutten av januar, og like gamle Marlene Indseth holdt buret rent i Christina Liom sitt fravær. Det gror altså godt i Elverum. Vi må også rette en takk til Ull/Kisa som var fleksible og tilrettela for at vi kunne spille en kortere kamp på 2 x 35 minutter.

1. omgang ble preget av det vi pratet om på forhånd med utgangspunkt i nye roller på enkelte spillere og nye relasjoner som måtte bygges. Dette la vi godt merke til på banen, og det tok sin tid å spille oss inn i kampen. Spillet fra start var stressende og uryddig med forhastede valg der laget ikke hang sammen. Kun udyktighet fra Ull/Kisa gjorde at de ikke ledet, og vi gikk overrasket inn til pause på resultatet 0-0. Det ga oss likevel en selvtillit og tro på at vi kunne prestere bedre i 2. omgang.

Annonse:

Den fine praten i garderoben ga resultater. Etter pausen tar vi virkelig steg utpå matta, og tar kommandoen uten ball. Vi gjør ting vanskelig for Ull/Kisa der vi dikterer uten ball og skyver de ofte bakover i banen. Dette resulterer også i det som ender som et ran for motstanderen der vi snapper ballen fra Ull/Kisa foran deres egen dør etter 58 spilte minutter. Isabella som er tilbake etter operasjon ser både skarp og sulten ut til seriestart, og den frekke måltjuven stjal ballen for så å banke den på halvspretten ned i vinkelen. En lekker scoring og det står 0-1 mot spillets gang. Dette gjør at vi stoler mer på oss selv, og tar mer tak med ballen i beina også. Uten store farligheter i verken den ene eller andre retningen, så ebber kampen ut i en 0-1 seier til Elverum.

Vi er strålende fornøyde med en god treningskamp der flere får en gjennomkjøring, og vi ser at vi begynner å bli gode på det å ikke ha ball også. Det er en kunst å være gode i forsvar, noe vi har vist at vi mestrer. Vi ønsker stadig å bli bedre med ball, men tar med oss at vi var gode uten ball. Presset satt mer og mer utover kampen, samt det å forsvare oss i lav blokk 4-5-1.  

Troppen spilte mot Ull/Kisa med følgende startellever: Marlene Indseth, Vibeke Stolp Ekeland, Tonje Kopperud Olsen, Kristine Skrutvold Skjæret, Marte Tangen, Stine Nordvold Lunde, Marie Saug, Selma Berget, Linnea Rustad, Frøya Eggen Blomsterlund og Isabella Sandberg. 
Innbyttere: Nora Merli-Moen og Karoline Skybak. 

Nå ønsker vi alle en riktig god påske, og husk seriestarten for A-lag Damer på hjemmebane søndag 14.april kl. 15.00!

Annonse: