Seier i Nordre Trysil

Seier i nordre Trysil på årets lengste dag. Sommersolverv og bortekamp mot et Nordre Trysil/Trysil-lag som ikke hadde karret med seg mer enn 7 poeng hittil i sesongen. Elverum med 21 poeng fikk en uventet vanskelig nøtt å knekke i de dype skoger, og på årets lengste dag måtte man også vente fryktelig lenge før avgjørelsen falt i det 87. minutt. På ei nydelig gressbane hvor det tidvis bøtta ned kunne man fra sidelinjen velge mellom å bli gjennombløt eller å bli spist opp av mygg gjennom 90 uhyre spennende minutter, som mot spillets gang viste seg å bli unødvendig spennende og neglebitende. Elverum åpner desidert best, og har full kontroll på banespillet. Etter 5 minutter tror hele Trysil inklusive benk og tribune at det er off-side, men dommeren praktiserer denne gangen regelboken korrekt, og ser at Tonje Kopperud Olsen ikke er involvert i spillet, noe som gjør at Anna Brunstad nokså uforstyrret kan spasere inn 1-0 til bortelaget. Elverum fortsetter å diktere spillet, men det blir mye lange baller på ei glatt og kort bane, så uttellingen blir ikke all verden. Allikevel har laget nok sjanser til å øke ledenlsen flere ganger gjennom omgangen, så det er nokså paradoksalt at hjemmelaget i det 39. minutt utligner på straffespark. Skulle tryslingene score i 1. omgang måtte elverumsjentene nesten gi det til dem, hvilket de også gjorde med årets klareste straffespark 6 minutter før pause. Lagene går til pause med 1-1 noe hjemmelaget er meget godt fornøyd med. Elverumsjentene bruker nok pausen godt og kommer ut med økt tempo i andre omgang. I banespillet fortsetter de å valse over tryslingene, men med om mulig enda mindre uttelling på sjansene. Til tider virker det nærmest umulig å få ballen i mål, og hadde uttellingen vært god hadde kampen vært avgjort tidlig. Dessverre og mot spillets gang får Nordre Trysil/Trysil et totalt ufortjent ledermål i det 76. minutt. Et tilsynelatende feilaktig idømt frispark på 20 meter, keeper dirigerer muren, spillerne stiller seg opp, og ingen får med seg om dommeren blåser, noe Trysilkaptein Pia Muruåsen utnytter og tar et raskt frispark som formelig får trille inn i åpent mål til store protester fra Elverumsspillerne. Økende frustrasjon og dårlig tid, mer neglebiting på sidelinjen, og det som så ut som en enkel oppgave banespillet tatt i betrakning fremstår nå som en kamp hvor alt går i mot. Med 10 minutter igjen samler Elverumsjentene seg i sirkel og legger en god plan for de få minuttene som gjenstår. Maskineriet maler videre, og i løpet av 3 minutter snur man matchen etter et fantastisk raid av Stine Nordvold Lunde i det 84. minutt. 16 åringen går hele veien fra stopperplass inn i hjemmelagets 16 meter, spiller Anna Brunstad fri som kontrollert setter inn 2-2 med 6 minutter igjen. Bare tre minutter senere viser Anna igjen frem noen c-momenter ute på høyre kant, spiller meget fint inn til Marit Busterud Bjørnstad som endelig viser hvordan man kontant setter en sjanse og hamrer inn 3-2 til bortelaget til enorme jubelscener. Kampen ender heldigvis med 3 poeng i en sliteseier. Ingen ting smaker bedre enn å vinne en møkkamatch. To kamper igjen til ferien, og Elverumskvinnene marsjerer videre!

Referat: Morten Fredrikson
Bilder: Arne Skybak