Serielederen ble for sterke

I en kamp hvor man skulle tro at et nyopprykket lag skulle få en leksjon i god fotball, så ville Elverumsdamene det annerledes.

Allerede fra start var jentene lojale til kampplanen ved å legge ned en solid innsats med godt og heltemodig defensivt arbeid. Det gjelder å finne frem en ekstra dose med vinnermentalitet for å kunne matche en motstander fylt av selvtillit, fryktløshet og mestring over tid. Gjennom hele første omgangen klarte vi nettopp dette og matchet dermed Raufoss. Samtidig var det tydelig at det lå en ørliten respekt der, og flere av situasjonene preges av «bedre føre var enn etter snar»-mentalitet som resulterer i en del raske løsninger. De første 15 minuttene preges av et Elverumslag som står høyt og vinner mye ball, men så slurver vi ofte etter at ballen er vunnet. Alina Øien er farlig frempå ved et par anledninger, men vi er for svake i avslutningene. Raufoss har noen sjanser som de både skaper selv, og som vi serverer på sølvfat også. Lagene går til pause med 0-0, noe som vi var nokså fornøyd med.

Pausepraten preges av både tro og håp til å kunne ta med seg noe fra Nammo Stadion i kveld. Engasjementet og gløden er der, men det gjelder å holde konsentrasjonen oppe i nye 45 minutter!

Annonse:

Når vi starter 2. omgang drømmer vi fortsatt om å diktere Raufoss defensivt og å få noen kontringer/gjenvinninger/dødballer som vi kan skape mål av, men der måtte vi tro om igjen. I løpet av de første fem minuttene har Raufoss skrudd til et lite hakk, og vi slipper inn to mål på slurv der vi ser mangel på konsentrasjon. 1-0 kommer etter 48 minutter og 2-0 etter 50 minutter. En ergrelse og irritasjon preger oss når vi innser hvor slurvete vi var, men etter 60 spilte minutter rister vi av oss skuffelsen. Vi gjør noen bytter i løpet av omgangen som er med på å heve kvaliteten. Spesielt Tonje Kopperud Olsen skal få fjær i hatten for måten hun kommer inn på som vår andre spiss, der hun skaper frykt og ubalanse i Raufosslaget. Olsen er kun centimetere unna å sette 3-1 rett etter vi var uheldige og slapp inn 3-0 på langskudd etter 83 spilte minutter. Vi gir oss virkelig ikke, og etter 86 minutter er det Camilla Klepaker Larsen som med feil fot curler ballen i en fin bue over keeper og inn i nettveggen etter en corner. Vi øyner et håp, men det ble med håpet denne gangen. 3-1 ble sluttresultatet, og vi måtte se oss slått av serielederen.

Laget mot Raufoss i 4-3-3: Christina Liom (Charlotte Buaune fra 60’), Vibeke Stolp Ekeland, Cassandra Henriksveen, Camilla Klepaker Larsen, Kristine Skrutvold Skjæret, Nora Værdal Eriksson (Stine Nordvold Lunde fra 60’), Alina Øien (Kristine Skybak fra 78’), Anna Vagstad Brunstad (K), Frøya Eggen Blomsterlund (Tonje Kopperud Olsen fra 75’), Linnea Rustad og Isabella Sandberg (Marit Busterud Bjørnstad fra 60’).
Innbyttere: Charlotte Buaune, Tonje Kopperud Olsen, Marit Busterud Bjørnstad, Stine Nordvold Lunde, og Kristine Skybak.

Denne ukens tøffe kampprogram fortsetter, og allerede på torsdag 13. juni kl. 19.30 kommer vår naborival Brumunddal på besøk til Elverum Stadion. Dette blir en hjemmekamp du virkelig ikke vil gå glipp av da kampene ofte preges av tette dueller og jevnspilte omganger! Med et solid publikum i ryggen ønsker vi selvfølgelig å gjenskape seierscener på hjemmebane så det gjelder å ta turen!