393790314_715758153737746_5849798468084728065_n

Seriemestere 2023

Da var siste seriekamp endelig unnagjort og som i fjor kunne vi fort ha havnet på lik poengfangst med målforskjellen som den store nerven. Det var derfor en ekstra gira gjeng som entret flomlyset på Elverum Stadion til årets siste batalje i serien.

Planen fra start var klar, her handlet mye om å være lojale i den defensive strukturen. Vi skulle jobbe samlet i presset og forflytte oss hurtig. Offensivt skulle vi søke mellomrom og bakrom ettersom vi antok at Vang ville forsøke med et tidlig og høyt press, men vi ville ha Vang på løpetur. Vi ender selv opp med å starte et høyt press, noe som stresser Vang bakover og vi fikk på den måten stagget planen til motstanderen. Dette ble en taktisk fin start på kampen der vi også produserer et par store målsjanser.

Damene følger planen, de ofrer seg i knallhard jobbing med å være kloke i den defensive strukturen og står fysisk i duellene. Vang tvinger også frem noen farligheter, men vi justerer deretter og føler vi har kontroll på kampen. Rett før pause presser vi frem en feil i Vang-forsvaret som resulterer i en flott scoring av vår toppscorer Isabella. Stopperne til Vang blir usikre på hvem som skal gå i press og Isabella er innbitt og våken der hun fyrer av fra 18-20 meter med et skudd som går nydelig inn nede til høyre for Vangs sisteskanse. Gleden er stor og 1-0 ledelsen til pause skaper en lettelse for både spillere og støtteapparat.  

I pausen blir vi enig om å fortsette det gode presset og vende spillet mer når muligheten byr seg. Nå som Vang må opp og frem vet vi at rommene kommer til åpne seg, og heldigvis har vi raske kanter som vi ønsker å utnytte mer. Et viktig moment er å få Vang til å jobbe mye med egne returløp.

Annonse:

2. omgang fortsetter som i 1. omgang der begge lag ønsker å vinne og score mål. Det bølger derfor veldig mye frem og tilbake, noe som er helt normalt i en toppkamp. Når slutten på kampen nærmer seg skulle man tro at det fornuftige er å legge seg tilbake for å kontrollere seieren, men nei da, det genet har ikke dette laget inne. Til publikums store glede girer vi om og kjører på for å sette skapet på plass. I det 86. minutt vinner Stine ballen på vår banehalvdel før hun setter fart og spiller en nydelig pasning ut til Frøya på høyrekanten. Frøya gjør som taktikken vi ble enige om og vender spillet presist over til Ingrid på motsatt kant som da er på tur alene gjennom mot mål. Ingrid blir felt og vi idømmes en korrekt straffe. Fra krittmerket er Isabella sikker som banken og vi går opp i 2-0 ledelse.

Utsagnet «å få blod på tann» er noe damelaget virkelig lever etter, og det har sjeldent passet bedre enn avslutningen på denne kampen. Denne gangen er det Vibeke som finner Ingrid på høyrekanten med en flott pasning. Ingrid kjører tempo og skjærer nok en gang innover i banen. Det skapes et rom rett utenfor 16-meteren som Alina oppfatter og beveger seg inn i. Hun mottar ballen fra Ingrid, danser og tryller seg forbi to stumme Vang-spillere, før hun iskaldt plasserer ballen i motsatt hjørne for målvakten. 3-0 og spikeren i kista var et faktum, med en spiker banket så hardt inn i treverket at den aldri kan trekkes ut igjen.

Kort oppsummert vil vi kalle det en fantastisk prestasjon, en fantastisk lagseier og et fantastisk fortjent seriemesterskap av en helt fantastisk unik gjeng. Det som varmer ekstra er å se gleden og entusiasmen fra innbyttere, teamet og publikum rundt banen. Dette har vi jobbet hardt for!

Nå venter kvalikkamper om opprykk til 3.divisjon, noe vi vil komme tilbake til senere. Aller først skal vi nyte dette sammen;
Gratulerer Elverum Fotball, A-lag Damer er seriemester 2023.

Annonse: