Sikret sesongens første trepoenger

Det var duket for en ny søndagskamp, og denne av det sene slaget med kampstart kl. 18.00 på bortebane. Vi skulle møte Kolbotn sitt rekruttlag, som vi på forhånd visste var en tøff motstander.

Vi startet søndagsseansen med et lagsmøte på stadion for å tydeliggjøre hva vi kunne forvente av motstanderen og la en klar plan for hvordan vi skulle bruke våre styrker til å utnytte deres svakheter. Deretter ventet en busstur til Oppegård med en gjeng som var innstilt på å jobbe hardt for poengene. Dessverre ingen dikt fra Erik Bye i dag, men det skulle vise seg å gå fint likevel.

Kampstarten ble preget av et Kolbotn 2 som styrte mye av det som skjedde med ballen og vi fikk oss en leksjon i hvor godt et lag kan bli drillet inn i et system, for det gikk ordentlig fort de første fem minuttene! Det var nok flere som tenkte at dette skulle bli en lang kamp, men laget viste tålmodighet og tro på egen struktur. Vi får flere halvsjanser imot, men ingenting som skremmer oss, og ved å være veldig solide defensivt klarer vi å ri unna den verste stormen. Utover i omgangen klarer vi å dytte de lavere i banen med et godt press-spill og gode gjenvinninger. Vår kaptein Anna Brunstad sa før kampen at cornere kunne bli en viktig faktor i en slik kamp, og det skulle hun få rett i. Hovedtrener Theodor Granberg kan også ha et sideyrke som spåmann med kommentaren «Dette føler jeg kommer til å bli scoring».

Det var altså på corner at vi skulle få vårt første mål! Etter 14 minutter slår Linnea Rustad en utoverskrudd corner på Alina Øien som kommer helt alene mot første stolpe og enkelt plasserer ballen ved stolperoten til venstre for keeper. Jubelropene er høye, og energien sprer seg utover i laget! Vi fortsetter å presse motstanderen, og kun fem minutter senere gjør Alina en god gjenvinning rett foran 16-meteren som ender opp med at hun selv setter kampens, lagets og sitt andre mål 19 minutter inn i kampen. Laget får blod på tann og fortsetter å pushe på, noe som kunne resultert i enda flere mål. Det var tross alt bare en lav sol og en sløv linjedommer/hoveddommer som ikke ser at ballen som Linnea fyrer av er LANGT over streken! Vi skulle og burde hatt vårt tredje mål før pausesignalet går.

Annonse:

Pausepraten balanseres mellom å pirke i detaljene for vår defensive struktur, og påpeke detaljer vi må bli råere på offensivt. Vi gjør også to bytter i pausen for å både spare og få i gang bein i det vi merker er tøffere kamper med høyere tempo som kommer hver uke.

I 2. omgang har Kolbotn 2 giret opp enda et gir, og vi fortsetter å henge i tauene. Vi slipper fortsatt til en haug av halvsjanser, men vi føler egentlig ikke at pulsen stiger noe særlig i det hele tatt. I en periode blir vi faktisk litt sløve, kanskje til og med litt smålate, og prøver å sluntre unna defensiv jobbing. Heldigvis blir perioden kortvarig og trenden snur, for vi fyrer oss opp igjen og setter et nytt press på motstanderen som skyves bakover i banen. Vi blir tildelt en corner etter 81 minutter der Nora Værdal Eriksson skrur ballen inn med en perfekt bue mot pannebrasken til Kristine Skybak som styrer inn sin første scoring for sesongen! Vi går opp i ledelse 0-3 og kan ro i land en krevende seier!

Laget mot Kolbotn 2 i 4-3-3: Christina Liom, Vibeke Stolp Ekeland (Marte Tangen fra 69. min), Cassandra Henriksveen, Camilla Klepaker Larsen, Kristine Skrutvold Skjæret, Stine Nordvold Lunde, Alina Øien, Anna Brunstad (K), Selma Berget (Nora Værdal Eriksson fra 45. min), Linnea Rustad (Frøya Eggen Blomsterlund fra 45. min) og Isabella Sandberg (Kristine Skybak fra 74. min).
Innbyttere: Nora Værdal Eriksson, Marte Tangen, Kristine Skybak og Frøya Eggen Blomsterlund.

Sesongens første trepoenger er et faktum, og vi ser at fotballkamper kan styres både med og uten ball. I denne kampen kan vi være fornøyde med arbeidsinnsatsen, og det at vi tok med oss en ordentlig lagseier hjem til Elverum!

A-lag Damer er tilbake på Elverum Stadion allerede førstkommende søndag 28. april kl. 15.00 når Grorud kommer på besøk. Vi har vist stor arbeidslyst og innsats i de første kampene og håper at vi blir belønnet med mye publikum, kom på kamp!