Steg i riktig retning, men seier lar seg vente

Vi har en vei å gå for å finne nettmaskene for tiden, og det er noe vi har strevet en del med. Det har vært en tyngre periode nå med tap nummer fem på rad, men de tunge tidene bygger karakter og viser hva man er laget av.

I forkant av kampen blir det lagt en tydelig plan ettersom vi vet en del om motstanderlaget Ottestad/HamKam 2. Det som riktig nok overrasket oss var hvor god HamKam-spiller Mari Indrebø skulle være, for tidvis herjet hun med oss og bar omtrent laget sitt til seier. To gode enkeltprestasjoner av henne var nok for å vippe Elverumslaget som for tiden befinner seg i motvind.

I første omgang er det nevnte Indrebø som etter tre minutter ute på høyresiden tar et skudd i steget. Det er velplassert, går over vår keeper og i motsatt kryss. Det tar litt tid å riste av oss den, men spillemessig står vi opp og har noen fine perioder i første omgang selv om det er mangel på målsjanser.

Annonse:

For den andre omgangen legger vi en offensiv plan med noen utrente varianter som vi ønsker å prøve ut. Det tar likevel ikke mer enn seks minutter før Indrebø er frempå igjen. Hun blir spilt igjennom og der vår bakerste kvinne Christina Liom gjør en meget sterk redning, klarer hun å sette returen i mål og det står 2-0 til motstanderen etter 51 minutter. Deretter prøver vi å sette et trykk som vi tidvis klarer å opprettholde, men grunnet skader må vi gjøre nye justeringer. Det fører til nye spillere i uvante posisjoner, noe som skaper mer usikkerhet og gjør at vi mangler brodd og skarphet på siste tredjedel. Det resulterer i at vi spiller en hel kamp uten å ha ett skudd på mål og kampen ender 2-0 til Ottestad/HamKam 2.

Laget mot Ottestad/HamKam 2 i 4-3-3: Christina Liom, Vibeke Stolp Ekeland, Camilla Klepaker Larsen, Nora Værdal Eriksson, Nora Merli-Moen (Mille Myrvold fra 56’), Anna Vagstad Brunstad (K), Isabella Sandberg (Kristine Skybak fra 71’), Stine Nordvold Lunde, Ingrid Sten Andersen (Frøya Eggen Blomsterlund fra 66’), Linnea Rustad og Tonje Kopperud Olsen.
Innbyttere: Charlotte Buaune, Kristine Skybak, Frøya Eggen Blomsterlund og Mille Myrvold.

Det må erkjennes at det føles ganske tungt, men vi gir ikke opp og jobber på videre med mange unge, lovende spillere i Elverum som skal opp og frem! Et tydeligere offensivt mønster er nøkkelen for å bygge selvtillit og trygghet. I kampen om tilværelsen i 3.divisjon kvinner er vi nødt til å få all støtten vi kan få fremover i det som blir nøkkelkamper utover høsten!

Vi har neste kamp på hjemmebane førstkommende søndag 22. september mot Fredrikstad kl. 15.00. I forkant er det duket for jentefotballens dag og vi håper så mange som mulig blir værende på Elverum Stadion da vi ønsker å vise oss fram for både stor og små. Vi ses!