Tar stadig steg i riktig retning

Etter en lang kvalifiseringsperiode fylt med rot og frustrasjon både før, under og etter gjennomføring, er A-lag Damer endelig klare til å forberede seg mot spill i 3.divisjon kvinner! Vi har startet med to motstandere som spiller 3.divisjon fra før, nemlig Grorud og Brumunddal.

11. februar var det duket for første treningskamp mot det som potensielt kunne bli en motstander i 3.divisjon. Vi møtte Grorud til kamp på Børstad kunstgressbane etter den ble flyttet fra Oslo på grunn av baneforhold.

Dette var en flott kamp der spillere med lite eller ingen spilletid under kvalifiseringskampene fikk bryne seg på bedre motstand enn de er vant med. En salig blanding av spillere som har spilt flere kamper allerede, og noen som ikke har spilt på en stund kan skape en ubalanse i laget og var noe vi fikk erfare. Etter 30 spilte minutter var det 3 mål imot, før vi endelig reduserte med en flott scoring av Frøya på et langskudd. Deretter slipper vi inn nok ett mål som kunne vært unngått. Disse målene imot var ikke noe særlig, og vi kan være dønn ærlig på at dette er mål som vi etter all sannsynlighet ikke kommer til å slippe inn flere av i år (forhåpentligvis). I pausen foretar vi noen justeringer og slipper til flere friske bein, noe som gir resultater. Vi vinner omgangen 0-1 med en fin scoring av Kristine Skybak. Det blir en omgang der vi både kunne scoret flere mål og sluppet inn noen. Kampen ender til slutt med 4-2 tap i første test mot 3.divisjons motstand og det er noe vi lever helt fint med. Både Marlene Indseth og Nora Merli-Moen fikk sin debut som seniorspiller, noe som selvfølgelig er veldig stas!

Troppen spilte mot Grorud med følgende startellever: Marlene Indseth, Marte Tangen, Camilla Klepaker Larsen, Cassandra Henriksveen, Marielle Schjølberg, Nora Værdal Eriksson, Kristine Skybak, Emma Høien, Sara Kärnä, Frøya Eggen Blomsterlund og Selma Berget.
Innbyttere: Kristine Skrutvold Skjæret, Andrea Knippa Løvberg og Nora Merli-Moen.

Annonse:

Endelig fikk vi beskjed om at opprykket var sikret, og 25. februar ble derfor første treningskamp med 3.divisjon ordentlig spikret i hodet. Vi var invitert til Sveum idrettspark for å spille mot damene til Brumunddal. Dette er et oppgjør med prestisje og ære, og uavhengig av om det er treningskamp eller seriekamp så er dette et oppgjør ingen ønsker å tape.

Begge lag kunne puste lettet ut for å unngå tap, da stillingen endte 0-0. Et kjedelig resultat, men for oppmøtte tilskuere var oppgjøret spennende og fylt med intense dueller. Årets utgave av Elverum damer er et damelag med stor bredde, noe som gir rom for å kunne trikse og mikse litt. Under denne kampen fikk vårt midtbaneanker Nora Eriksson tildelt en noe ny posisjon som midtstopper sammen med Camilla Klepaker Larsen. Sammen dannet de et stopperpar som det var vondt å møte der motstanderne ikke fikk være et sekund alene i 16 meteren vår. Det er nok trygt å si at under samtlige 90 minutter steg aldri pulsen noe særlig når motstanderen var i nærheten av målet vårt. Det var altså full kontroll, selv om Brumunddal synlig hadde trent mer ute på stor bane enn oss. Hjemmelaget styrte mye av det som skjedde med ballen i beina, men Elverumslaget preget kampen ved å være tette i presset og aggressive i gjenvinningsspillet.

Vår midtbanetrio med Stine Nordvold Lunde, Kristine Skybak og Alina Øien var av det ekstremt plagsomme slaget for motstanderen med presspillet sitt. Dette skapte flere gunstige brudd og gode overtallsituasjoner som burde og skulle vært bedre utnyttet. Vår mann Stig Stubbrud sa det så fint på den vakre Gudbrandsdalsdialekten sin «typisk Elverum at det lugge foran motstanderens mål i treningskampa». En god beskrivelse av hva som skjedde foran målet til motstanderen. Vi hadde ikke mange sjansene, men de vi hadde var store. Særlig var det en veldig stor i 1.omgang der Marit Busterud Bjørnstad kommer igjennom på elegant vis, men blir stanset av keeper. Kampen i seg selv er lik i begge omgangene, med et relativt likt kampbilde. Possession 60/40 favør Brumunddal og sjansestatistikken 60/40 favør Elverum.
Takk til Brumunddal for et hyggelig vertskap, vi gleder oss til sesongen starter og vi møtes igjen i serien!

Troppen spilte mot Brumunddal med følgende startellever: Christina Liom, Vibeke Stolp Ekeland, Camilla Klepaker Larsen, Nora Værdal Eriksson, Kristine Skrutvold Skjæret, Stine Nordvold Lunde, Kristine Skybak, Alina Øien, Selma Berget, Linnea Rustad og Marit Busterud Bjørnstad.
Innbyttere: Tonje Kopperud Olsen, Sara Kärnä og Marte Tangen.