Tilbake på vinnersporet

Med stor glød og tappert mot tok A-lag Damer turen til Jessheim i håp om tre poeng på bortebane. Jobben ble gjort, og til tross for kaotiske sluttminutter klarte vi å reise oss igjen mot Ull/Kisa!

I tradisjon tro starter kampdagen med en gjennomgang på klubbhuset før avreise. Denne gangen var praten enkel med samme slagplan som sist. Det handler fortsatt om å bli enda skarpere i offensiv samhandling, med spesielt fokus på å ha en tydeligere idé om hva vi skal gjøre med ball. Det skal fortsatt være et raskt og godt gjenvinningsspill da vi ser at vi har noe å hente på det også.

Kampen starter rett og slett med et pang der vi er skikkelig på hugget, og Ull/Kisa låner omtrent ikke ballen. Vi får mye rom vi stort sett klarer å utnytte, noe som gjør at vi kommer til flere innlegg og småsjanser. Likevel er det mangel på sluttproduktet, nettopp det å sette ballen i mål. Nok en gang blir vi straffet for å sove i timen, men oppvekkeren kommer heldigvis i form av dyktig keeperspill av Christina og en oppofrende Cassandra som redder ballen på streken. Vi slipper unna med skrekken, og slipper ikke inn mål denne gangen. Etter at halvtimen er spilt får vi vår fortjente scoring, og går opp i ledelsen 0-1 med Anna som tar ned ballen fra motstanderens 5-metersspark og avslutter med et langskudd i krysset fra 30 meter! Vi holder i ballen frem til pause og går inn i garderoben med 0-1 ledelse.

Pausepraten preges av å tydeliggjøre ulike elementer i den offensive samhandlingen for å bli enda skarpere foran mål slik at vi kan få uttelling for sjansene. Det blir enighet om at vi må fylle på med enda flere inn i boks, og at timingen på innlegget må forbedres inn mot løpene som skal komme.

Annonse:

2. omgang starter igjen med godt spill der vi viser ro og kontroll, og makter å spille oss til flere sjanser ved å trille ball bakfra. Det tar ikke mer enn tre minutter ut i omgangen før Camilla vinner en duell og finner Anna på lekkert vis. Anna drar av motspiller på midten og sender en strålende utsidepasning til Linnea i høyre korridor. Da får vi en typisk Linnea-scoring fra 20-25 meter som går i en fin bue over keeper og finner nettmaskene. Det står 0-2 på tavla og vi har fått en god start på 2. omgang. Etter 55 minutter er det Alina som har kommet inn og ønsker å vise seg fram. Hun dribler Ull/Kisa forsvaret svimle og kommer alene mot keeper. Ballen går innom keeper og treffer en motspiller før den havner hos Frøya som har gjort et fint løp inn i banen fra venstrekanten, og på enkelt vis kan sette 0-3.

Vi herjer til tider med Ull/Kisa, og føler selv at med begge omgangene frem til ca. 60 minutter tatt i betraktning, burde vi ledet mer enn 3-0. Mot spillets gang scorer Ull/Kisa på en feil vi gjør rett utenfor vår egen 16-meter. Og plutselig skjer det noe med laget, vi blir redde for å tape. Det var som å skru av en bryter der vi ender opp med å gjøre mange enkle feil og gir bort hele initiativet til Ull/Kisa. Vi løper mellom i de siste tjue minuttene, og gir i tillegg bort en straffe etter 85 minutter som gjør at det står 2-3. Det blir noen hektiske minutter på tampen pluss flere minutter tillegg, men resultatet står seg heldigvis. Laget skal ha for å aldri gi seg selv om det kommer mål imot, og det var en ekstremt deilig følelse å kunne ta med de tre velfortjente poengene tilbake til Elverum!

Laget mot Grorud i 4-3-3: Christina Liom, Vibeke Stolp Ekeland (Tonje Kopperud Olsen fra 86’), Cassandra Henriksveen, Camilla Klepaker Larsen, Kristine Skrutvold Skjæret (Kristine Skybak fra 65’), Stine Nordvold Lunde, Selma Berget, Anna Vagstad Brunstad (K) (Nora Værdal Eriksson fra 77’), Frøya Eggen Blomsterlund, Linnea Rustad og Isabella Sandberg (Alina Øien fra 52’).
Innbyttere: Tonje Kopperud Olsen, Alina Øien, Nora Værdal Eriksson og Kristine Skybak.

Til neste kamp er vi tilbake på vår kjære Elverum Stadion og det gjøres klart for et lokaloppgjør mot Ottestad/HamKam 2. Etter sist treningskamp å dømme kan det bli en duellfylt og tøff kamp som settes i gang mandag 13. mai kl. 19.30, derfor trenger vi nettopp deg på tribuna. Vi ses!