Bunnsolid seier på Gjemselund

A-lagsgutta feide all tvil om hvem som er best av lagene i Indre Østland fotballkrets i 3. divisjon da de slo Kongsvinger 3-0 på Gjemselund.

Kongsvinger har hatt en fin høstsesong og tapte med samme antall mål (1-4) mot serieleder Hønefoss i sin forrige kamp. De lå på sjetteplass før mandagens kamp. Våre gutter fighter om andreplassen med Fløya. Vi har også en klar intensjon om å “klø” opprykksklare Hønefoss i åpningen av den nye kunstgressbanen 20. oktober.

Annonse:

Ung motstand

Kongsvinger har noen fridager for spillerne i A-stallen, og mønstret et ungt lag på Gjemselund. Harald Holter startet kampen for KIL 2, men måtte tidlig ut med skade.

Første del av kampen viste at de røde og hvite har mange unge spillere med gode ferdigheter når de får tid og rom. De skapte et par skumle situasjoner foran Adrian Bergmann i målet vårt, men stort sett hadde kaptein Fredrik Liberg Berg & co god defensiv kontroll.

Det virket som vår kampplan var å ligge litt lavt i banen for å skape rom. Da det lave presset etter hvert ble litt bedre kollektivt, tok gutta grep om kampen.

Den første store sjansen hadde Nelsinhio. Et perfekt innlegg med utsiden av foten til Magnus Solum skled av pannen til vår toppscorer og ballen strøk stolpen på utsiden.

Flotte scoringer

Mikkel Gran Frankmo spilte på midtbanen i denne kampen, men viste fram en heading fra instruksjonsboka for målsniker da han nikket inn 1-0. Et innlegg fra venstre var ikke ferdigscoret, men å heade ballen hardt ned i hjørnet fra innleggssiden, når keeper flytter seg mot midten av målet, er ofte en suksessoppskrift.

Målet kom bare sekunder etter en stor sjanse for våre gutter da retur fra Nelsinhio-skudd kom litt for brått på Frankmo og Solum foran målet.

Sju minutter senere viste våre gutter fram fasiten på en perfekt overlapp på venstresiden. Markus Hilsen kom stormende fra sin backposisjon, fikk en godt vektet pasning i det han rundet KIL-stopperen, slo 45 grader ut fra dødlinja og der kom Lounes Foudil på perfekt timet løp og satte inn 2-0.

Scoret mot gamleklubben

Elverum gjorde en kollektivt solid første omgang. Spillerne lå godt i “ramma” defensivt, og fulgte kampplanen. Vi har nok skapt flere sjanser i mange kamper tidligere i år, men med litt mer presisjon i nest-siste-pasningene ville det også blitt flere store sjanser.

Annonse:

Det litt merkelige ordtaket “2-0 er en farlig ledelse” (må være bedre enn å lede 1-0?) ble tidlig satt ut av spill etter pause. Magnus Solum dro seg fri og skjøt hardt fra litt spiss vinkel mot klubben han scoret 60 mål for på 146 kamper (125 A-kamper og 21 kamper for KIL 2) for i perioden 2011 til 2015. Ballen smatt i nettmaskene under KIL 2s keeper og Solum puttet sitt 77. mål på 113 kamper for Elverum på sin tidligere hjemmebane.

Dermed var kampen avgjort. KIL 2 ga aldri opp, men Elverum hadde god kontroll uten å skape et stort antall sjanser. Utover i omgangen ble det gjort en del bytter. Friske bein sørget for ny energi og en bra sluttspurt. Innbytter Sondre Løvberg var nærmest da han skjøt utenfor like før slutt.

Dermed kunne Elverum reise hjem med en ny seier etter en god arbeidsinnsats og fortjent seier.

Kom på åpningsfest

To kamper gjenstår for våre menn i 3. divisjon avdeling 6. Den første bør bli en skikkelig folkefest på stadion. Da skal vi innvie vårt nye kunstgress, det er gratis inngang og neste års 2. divisjonslag Hønefoss er motstander.

Gutta er meget innstilte på å vise at de kan hamle opp med hardtsatsende HBK, og Elverum-folket bør kjenne sin besøkelsestid og hylle våre gutter for en meget god sesong, og ikke minst en særdeles spennende utvikling gjennom sesongen.

Et lite dykk i tallmaterialet viser at Elverum har sanket 30 poeng på de 12 siste kampene siden ferien. Hønefoss har tatt 32. Frem til ferien hadde Hønefoss tatt 36 poeng, mens vi hadde 25 poeng. Det forteller noe om en spillergruppe i meget lovende utvikling og et trenerteam som har noe spennende på gang inn mot 2025-sesongen.