Damelaget sparker igang sesongen rekordtidlig, med kvalikk-kamper i sikte om bare 3 uker

Damelaget er først ut i 2024! 

Allerede den 4. januar tar damene våre turen til Våler og kanonhallen, og snører på seg skoa for første gang i år. Dette må til, for det er bare 3 uker til deres første kamp for sesongen, der de skal ut i kvalikk-kamp mot FC Oslo den 21. januar, før de møter LSK2 den 24. januar og Sarpsborg den 28. januar. Helt hvor kampene spilles er ikke avklart enda, og vi kommer med mer utfyllende info så fort dette er klart! 

Det har skjedd mye og det skjer mye med damelaget vårt. Den største endringen er i trenerteamet, der hovedtrener Mari Gunnuldsen skal over i andre oppgaver i klubben, og Theodor Granberg kommer inn som ny hovedtrener. I utgangspunktet skulle kvalikk-kampene ledes av trenerteamet i 2023, men når de er så sent som i 2024 er det Theodor som naturligvis leder disse, akkompagnert av Mari. 

Annonse:

I tillegg har Arild Lunde kommet inn som sportslig leder på damesiden, sånn at dame/jentesiden i klubben står sterkt i sesongen som kommer. 

Teamet rundt damene har lagt en god plan for sesongen 2024, der det uavhengig av resultater bærer ut i treningskamper mot gode motstandere. "Vi har en sulten spillergruppe, som har fått tilvekst av yngre spillere, og spillere som er tilbake igjen utenfra", sier Granberg. 

Det skal jobbes godt med å bygge en god treningskultur, og skape en trygg læringsarena for alle på senior damer. Opprykk eller ikke har ingen innvirkning på disse målsettingene, men det vil absolutt skape en bedre arena for oss om vi spiller i 3. divisjon. Men med serieomlegginer så blir også 4. divisjon tøffere for hvert år som går forteller Granberg. 

Når det gjelder Theodor, så kommer han ikke bare inn fra "gata" til en hovedtrenerjobb. Men har en god CV og erfaring med seg når har tar på seg denne rollen. Vi spurte han noen spørsmål for å bli litt bedre kjent med den nye hovedtreneren. 

IMG_0269.jpg
Theodor Granberg - Ny hovedtrener Elverum Fotball Damer A

Hva er din bakgrunn som trener? 

"Jeg har bachelor i trenerrollen, og har Uefa B og starter nå opp med UEFA Youth B som er spillerutviklingskurs. Jeg har trent lag i 9 år, og har vært på trenersiden på ulike lag i begge kjønn i alle aldre, fra 6 år og helt opp til senior. Jeg er også trener på kretslag ved siden av damelagstrener-rollen."

Dine styrker som trener? 

"Engasjert, tydelig og god forståelse av det å bygge opp lag og kultur. Mener selv jeg er god fotballfaglig. Jeg ser veldig tydelig for meg hvordan vi skal opptre som et lag."

Defensiv stålkontroll eller offensiv galskap? 

"Defensiv stålkontroll er nok det jeg er best på, men jeg vil angripe med en tydelig retning og kreativ frihet." 

Nå blir det spennende å se hva Theodor og damene klarer å utrette i kvalikk-kampene! Vi ønsker lykke til og kommer til å følge dem inn mot kampene! 

Annonse: