Derby dag, måking av snø og masse mål

Årets første Derby når "Dala" kom på besøk. Noen få publikummere hadde også tatt veien til stadion tross ufyselig vær i forkant av kampen.

Når undertegnede åpnet øynene og trakk fra gardinene lørdag morgen var det med en viss  bekymring jeg skuet ut over snødekte veier og hustak. Så spenningen var stor da jeg satte meg i bilen på vei til stadion, hvordan var forholdene?

Annonse:

Konklusjonen var gledelig, Trond og Torleif fra driftsavdelingen vår hadde allerede vært på ballen fra tidlig morgen og banen var klar til kamp.

Kampen starter litt rotete med mye dueller og frispark, kampen blir litt oppstykket noe som er  vanlig tidlig i kamper og da handler det om å stå i mot, det gjorde vi. Brummunddal er et vondt lag å møte, de er duell sterke, godt organisert defensivt og de er vanskelig å tre i gjennom. Det blir ofte intense oppgjør mot "Dala".

Det åpnet seg litt mer opp mot slutten av første omgang og Kristian Skoglund gjør sitt første mål  for dagen etter et nydelig angrep. Vi går til pause med 1-0.

I pausen tok Torleif enda en runde med traktoren for å få bort det lille av snø som hadde samlet seg på matta. Det var nesten som å se på pausen i en hockey kamp der traktoren kjørte fram og tilbake over banen for å sikre gode forhold også i andre omgang.

Annonse:

I andre omgang gjør vi noen endringer i posisjoner og måten vi spiller på og da åpner vi sterkt. Det første målet kommer allerede før det første minuttet er spilt, Daniel Dalehaug øker ledelsen til 2-0 etter en dødball.

Vi begynner å produsere flere sjanser og er dominerende i deler av omgangen. Vi slipper til lite sjanser i mot, men de har et par store hvor vi kan takke Martin for at ledelsen forblir den samme. Selv skaper vi flere store målsjanser, så at vi leder kampen er rett og rimelig. Vi er gode i press, gjenvinning og på kontringer og vi vil jobbe videre med angrepsspillet vårt fram mot seriestart.

Mikkel Frankmo får sin første hele omgang etter litt skader og gjør en bra kamp mot gamle lagkamerater. 3-0 kommer etter at Kristian Skoglund tar med seg ballen og passerer et par mann, aleine med keeper gjør han ingen feil, en bra scoring av unggutten.

Reduseringen kommer etter litt klabb og babb i egen boks. Dala får avsluttet og treffer en av våre spillere på vei mot mål og det står 3-1. Mot slutten av omgangen kontrer vi elegant og ballen havner til slutt hos Sondre Løvberg som gjør som han pleier, 4-1 som også blir slutt resultatet.

Vi takker Brumunddal for kampen og ønsker de lykke til i årets sesong.

Elverum stilte med følgende lag: Martin Kjeverud Eggen, Markus Hilsen, Jan Marius Høiby, Espen Olsen, Kristian Skoglund, Farzam Dadras, Jesper Aasen, Daniel Dalehaug, Nelsinho, Magnus Solum, Lounes Mohammed Fodil

Innbyttere: Sondre Løvberg, Mikkel Frankmo.