Elverum Fotball skal rive ned barrierer

Sparebankstiftelsen Hedmark og NFF Indre Østland har i fellesskap utarbeidet et pilotprosjekt kalt #fotballforALLE, og har som mål å øke andelen unge som spiller fotball.

Gjennom #fotballforALLE er målet å få med enda flere aktive barn og unge i fotballen, ved å styrke aktivitetstilbudene og oppfølgingen ute i klubb, og med dette være en sterk bidragsyter for å styrke oppvekstvilkårene i kommunene.

Elverum Fotball er én av fire klubber i «gamle Hedmark» som plukket ut til å ressurssette en egen person i en %-stilling med en varighet på tre år. Hovedmålet med prosjektet er å støtte barn og unge som står i fare for å slutte med fotballen på grunn av ulike barrierer eller mangel på støtte. Vi skal jobbe med å gradvis skaffe en god oversikt over årsaker til utenforskap, og i tillegg lage tiltak som kan motvirke dette.

Michael Oreld er prosjektleder i Sparebankstiftelsen Hedmark og han påpeker hvor viktig slike prosjekt er.

  • Barn og unge er en svært viktig målgruppe for Sparebankstiftelsen Hedmark. Vi støtter dette prosjektet for å redusere utenforskap. Aktive barn er glade barn, derfor er det viktig at vi får med flest mulig – lengst mulig i idretten.

Elverum Fotball har i flere år jobbet med å sette i gang et integreringsprosjekt, men har av ulike årsaker ikke fått det til. Muligheten som oppstår gjennom dette prosjektet gjør at vi kan implementere vårt eget integreringsprosjekt med #fotballforalle. Daglig leder i NFF Indre Østland, Janicke Gonstad, vet betydningen av et slikt arbeid.

  • Fotballen tar et betydelig samfunnsansvar gjennom sin aktivitet, og således er dette prosjektet viktig for oss med tanke på å forhindre frafall i aldersgruppen 13–19 år, rekruttere nye aktive og medlemmer, samt inkludere flere. Elverum sin søknad har et stort fokus på integrering og inkludering og at fotball skal være for alle. Slik sett er det helt i tråd med NFFs sin visjon og verdier.

Vi håper svarene og tiltakene vi skal erfare kan inspirere og motivere flere aktører, og at vi sammen kan gjøre denne jobben til noe permanent. Ikke bare i fotballen, men idretten generelt. Michael Oreld i Sparebankstiftelsen Hedmark er enig og legger til:

  • Vi håper de fire klubbene som er med i prosjektet kommer frem til gode tiltak for å lykkes med integrering og hindre frafall. Denne kunnskapen vil deles med andre foreninger og klubber – for at alle skal kunne jobbe så effektivt som mulig for å forhindre utenforskap.
Annonse: