Hjørnefotball og lek på Søbakken

Hos jenter 2014 på Søbakken er det store forventninger til årets sesong.

I en gymsal på Søbakken skole er det full aktivitet, og det har det vært lenge. Når det har blitt for kaldt til å trene ute, har jenter 2014 på Søbakken trent inne i denne gymsalen i flere år allerede. Der flyter praten lett om alt fra hva som skjedde på skolen i dag til hva de ønsker at treningen skal bestå av.

Treningen starter med en liten stafett for å bli varm i kroppen, ute har gradestokken allerede krypet godt ned mot -20 grader, så det trengs. Etter tre runder blir de enige om at det ender uavgjort, ofte best det, for det står absolutt ikke på konkurranse instinktet til denne gjengen.

Trening J2014 1.jpg

Neste post på programmet er pasnings øvelsen "Tottenham". Jentene har stålkontroll på hva rekorden er, 42 runder uten feilpasning. Med fullt fokus og gode pasninger ender dagen øvelse med ny rekord, 53 runder feires og legges på minnet til neste gang.

De neste ti minuttene føres ballen mot en linje før den skal plasseres kontrollert i et mål, nye jenter lykkes denne gangen og alle heier på alle. Det skravles mens det drikkes av medbrakte drikke flasker, vestene tas fram og benker legges ned, det er klart for høydepunktet, hjørnefotball.

Når kampen er i gang er det fokus på samspill, ingen får love å score før alle har vært borti ballen. Det blir en fin liten halvtime med såledragninger, pasninger og masse mål. Det blir ikke kåret noe vinnerlag, poenget er at det skal være gøy og det synes de at det har vært når de samles i en sirkel og prater litt før økta avsluttes og garderoben venter.

Bilde J2014 2.jpg

Etter treningen fikk vi pratet med noen av jentene for å høre hva de syns er gøy med å spille fotball i Elverum og hva de gleder seg mest til i sesongen som kommer.

Mie Elisabeth Mauseth Hansen har allerede spilt fotball i fem år. Hun syns det er morsomt å vinne kamper og se at laget mestrer ting, også gleder hun seg masse til å spille Grue turneringen til høsten.

Sofie Kristine Lysgård Olsen har vært med i fire år og syns det er gøy å dra på trening. Favoritten er hjørnefotball, også er det veldig moro å vinne da sier hun.

Sofia Motrøen Furulund har også vært med fra starten av og gleder seg til endelig å få spille på 7er bane. Hun syns det er gøy med venner, også gleder hun seg mest til Elverumsturneringen i sommer.

Da er forventningene lagt for årets sesong og vi ønsker jentene lykke til!

Bilde J2014 3.jpg

 

Annonse: