Kjempeinnsats for å få banen klar!

Det er ikke lett å være spåmann, og det er i hvertfall ikke lett å være spåmann med kunstgressbane!

Det store spørsmålet hvert år på denne tiden, er når banen er klar til å tas i bruk. 

Og det er så mange faktorer som spiller inn, at det er helt umulig å si. Gutta på drift har forsøkt å holde snømengden borte gjennom vinteren, men er det måkt av en dag så har det tatt ca 27 minutter før det har snødd like mye som er fjernet etterfulgt av 20 minus for å få det til å sette seg. 

Det er undervarme i banen, men da prisene for strøm er som de er så kan vi ikke sette på denne for tidlig heller. Målet var at banen skulle være klar til 1. mars, men det så vi at vi ikke kom til å klare. Neste mål var at den skulle være klar til 6. mars fordi det er spådd temperaturer ned mot 20 tallet igjen til helga. Undervarmen står på banen nå, og det er god temperatur i selve matta, men det er snøen/isen som ligger oppå som er vanskelig å fjerne når det er -13 i været og helst da med sur og kald vind i tillegg. 

Etter at det hadde vært med noen dyktige og ivrige folk på fredag den 3. mars inviterte vi til dugnad for alle som kunne den 4. mars. Det dukket opp langt over 50 stk som drev på og hugget is hele formiddagen. Traktoren gikk jevnt og det ble fjernet mye selv om det kanskje ikke synes på avstand. Vi har fått laget "hull" i isen slik at solen kan være med å ta tak og vi håper at disse hullene vil vokse utover uken selv med mange minus. 

Når banen er helt klar har vi dessverre ikke noe svar på nå, men vi håper de som spår været bommer grovt og at vi klarer oss unna den verste kulden utover uken her. 

Vi hang om et timelapsekamera på fredag og lørdag for å vise hva som her skjedd. Sjekk ut videoen!

Annonse:

 

Annonse: