Erlend Reigstad

Møt dommerveileder Erlend!

Elverum Fotball har engasjert Erlend Reigstad som dommerveileder. 

Han har allerede vært i rollen en stund i 2023 og blir med inn i starten av sesongen 2024. 
Erlend har vært dommer en rekke år, og spiller også fotball på DK Leiret. At fotball og dømming er noe som opptar denne karen er umulig å ikke legge merke til. Vi tok en liten prat med Erlend om hva han tenker omkring nettopp dommerrollen, og det å være dommerveileder. 

Om du kan nevne 3 ting til de som ønsker å bli dommere, hva er disse 3 tingene?

Hva tenker du om at du nå tar over som dommeransvarlig i klubben?

"Jeg tenker at det er en fin rolle å ha, fordi jeg kan bidra til å sette gode rammer rundt kamper, både på klubbnivå og seniornivå, gjennom tilstedeværelse, oppmøte, tilbakemelding og oppmuntring til klubbdommerne. Jeg kan også være et bindeledd mellom klubb og krets gjennom å kontakte klubbdommerne og få med de som vil på rekruttdommerkurs."

Hva er det du synes er gøy med å dømme?

"Det er gøy å dømme fordi man får frisk luft, holder seg i god fysisk form, det er en sosial aktivitet når man dømmer med andre dommerne som skaper samhold og godt miljø, det er spennende å være kampleder og kunne ta og stå for tøffe avgjørelser."

Hva er en god dommer?

"En god dommer har glimt i øyet, møter opp til rett tid, tør å stå for avgjørelsene, lar seg ikke bli påvirket av lagene og står for det man dømmer. En god dommer har også en profesjonell opptreden utenfor banen, når det gjelder sosiale medier og hva man da for eksempel publiserer."

Annonse:

Hvordan synes du klubben og lagene behandler dommerne?

"Klubben og lagene behandler dommerne bra, jeg blir tatt godt imot til kampene som jeg dømmer og jeg har en positiv tone med de ulike trenerne i klubben."

Er det farlig å være dommer?

"Jeg vil ikke si at det er farlig, men fotball er en sport med lidenskap. Og lidenskap og følelser bringer frem det beste og det verste i folk. Jeg har vært borte i noen episoder der det har vært opphetede diskusjoner, men det går alltid bra, og man har alltid mye støtte hos andre dommere og mennesker rundt. Og de som hisser seg opp, de roer seg alltid ned igjen. 

Om man gjør så godt man kan, og møter alle med et smil og respekt så går det alltid bra."

Om du kan nevne 3 ting til de som ønsker å bli dommere, hva er disse 3 tingene?

"God sideinntekt, godt for helsa og bra for arbeidserfaring, ser bra ut på CV for aktuelle lederjobber og jobber generelt."

Vi er utrolig takknemlig for at Erlend gjør denne jobben hos oss, og vi gleder oss til fortsettelsen! 

Erlend Reigstad.jpeg

 

Annonse: