Gutta er over middels fornøyd med at Solum akkurat har satt inn dagens andre scoring.

Solid seriestart for gutta våre

På mandag var det endelig seriestart og undertegnede med flere var tydelig nervøse før kampstart. Det var det ingen grunn til, gutta var overlegne mot Fredrikstad 2 i store deler av kampen og vant til slutt meget fortjent 2-0.

Det var knyttet stor spenning til årets seriestart for gutta våre. Etter en vinter preget av skader på en del nøkkelspillere og mange ulike start ellevere, har det vært litt opp og ned med prestasjonene. Fordelen er at mange har fått minutter, noe som kan bli helt essensielt i en lang og hard sesong. Men på mandag var vinteren lagt bak oss og det var endelig klart for å spille om poeng.

Annonse:

Mandag kveld, tidlig i april er ikke synonymt med mye folk på kamp, men jaggu hadde litt i overkant av 300 tatt turen ned til Elverum stadion for å bivåne sesongens første poengjakt.

Før kampen kunne settes i gang skulle Magnus Solum hedres. Magnus spilte sin kamp nr 100 for Elverum Fotball og fikk utdelt blomster av daglig leder Georg Flatgård og applaus fra de frammøtte. Vel fortjent, det er ikke hver dag man har en 100 kamper jubileet.

Blomster Solum.JPG
Magnus Solum tar imot blomster og vel fortjent hyllest for sin kamp nr 100 i svart og hvit.

Når dommeren blåser i gang kampen, er det tydelig at det er en gjeng med stor selvtillit og iver etter å vinne de første duellene. Vi tar tak i kampen og allerede etter 4 minutter smeller det i tverrliggeren for første gang. Det gir også laget en trygghet når kampbildet tidlig blir sånn de hadde sett for seg. Det blir brudd med kontringer og sjanser både lavt og høyt i banen og Fredrikstad 2 har nok med å ri av stormen i starten av kampen. Det mangler litt på den aller siste pasningen, men hva gjør vel det når vi har en jubilant på banen. Markus Sivertsen Hilsen gjør en kjempejobb og bryter ballen høyt i banen. Han finner Solum på ca 20 meter som deretter vender bort en forsvarspiller og curler ballen helt opp i venstre kryss. Litt av en måte å starte feiringen av  jubileet på.

Annonse:

Resten av omgangen har vi god kontroll og skaper samtidig flere sjanser. Forsvaret vårt gjør en kjempejobb med å rydde unna det lille som kommer og vi er egentlig aldri i trøbbel. Når dommeren blåser til pause, går vi i garderoben med 6-0 på sjanse statistikken. I Pausen ble det jobbet litt med innløp i boksen og timing på innlegg. Vi pratet også om å ikke bli for lave men være aggressive i press spillet.

Andre omgangen begynner litt ymse, men vi har fortsatt full kontroll. Men etter 53 minutter slås det langt opp fra Martin Kjeverud Eggen i mål. Solum vinner duellen og stusser videre til Nelsinho som tar med seg ballen inn i 16 meteren. Han slår inn mellom stopper og keeper, å der ikke Louiness når helt fram lurer det en jubilant på bakerste stolpe, 2-0 Solum.

Annonse:

Vi foretar en del bytter i andre omgangen, da det blir en del slitne bein. Fint å få brukt alle innbytterne, det er viktig at alle for minutter når vi går inn i en uke med tre kamper. Vi slipper lite til imot og det lille som kommer rydder forsvaret greit bort. Det blir slått en del bredt og vi kommer til flere store sjanser, men marginene er ikke helt på vår side i dag. Vi vinner komfortabelt 2-0, men skulle nok hatt både tre og fire. Fantastisk at vi holder nullen, dette var et problem vi hadde i hele fjor, så deilig med en god start.

Elverum startet med følgende lag: 1. Martin Kjeverud Eggen 3. Espen Olsen 19. Markus Sivertsen Hilsen 21. Amund Møllerhagen 88. Fredrik Liberg Berg 6. Vladimirs Kamess 7. Farzam Dadras 27. Kasper Alfei Sæbø 9. Magnus Solum 10. Nelson De Jesus "Nelsinho" Correia 92. Lounes Mohamed Foudil.

Innbyttere: 11. Sondre Løvberg 16. Jesper Aasen 23. Håvar Bendik Solbakken Befring 77. Mikkel Gran Frankmo 8. Daniel Dalehaug.

På torsdag tar vi turen over Mjøsa for å møte FK Toten i 1. runde NM. Søndag går turen til Aspmyra og Bodø/Glimt 2 for neste serierunde.

Vi takker for at så mange kom å så oss spille og håper på enda flere søndag 21. april  kl: 13:00 da Fløya kommer på besøk til Elverum stadion.