Storseier i vårens siste derby

Etter en helg med festivalen Elvebris og full fest i byen, skulle ikke nachspielet på søndag bli så mye dårligere.

Søndag ettermiddag var det Kongsvinger 2 som kom på besøk til Elverum stadion i vårsesongens siste kamp. Det er et lag med masse talent, gode ballferdigheter og ungdommelig pågangsmot.

Kampen startet i et forrykende tempo med dueller over hele banen. Vi klarer ikke å komme tett oppi tidsnok og ungguttene fra Kongsvinger viste seg å være gode med ball hvis de fikk litt tid.
De fikk spilt seg i gjennom midtbanen vår ved et par anledninger uten at det ledet til de helt store sjansene. De hadde riktignok et par avslutninger, men vår sisteskanse Martin Kjeverud Eggen hadde god kontroll.
Det var synd for de at det første kvarteret ikke bøy på noen mål, for etter dette skulle det bare være ett lag på banen, nemlig oss.

Annonse:

Etter at de første 20 minuttene var unnagjort skjedde det et maktskifte ute på banen.
Vi klarte å komme tettere opp i press, noe som førte til flere balltap og brudd i vår favør.
Når vi låste av spillere på deres fem metere ble de også tydelig ukomfortable og vi vant de lange utsparkene oftere og oftere.

Når vi har spilt 25 minutter felles Lounes Foudil rett utenfor deres sekstenmeter. Mikkel Frankmo og Markus Hilsen stiller seg opp for å ta frisparket. Det blir Hilsen som tar det og skuddet hans går via muren og inn i målet til en utspilt  Kongsvinger keeper.

Drøye åtte minutter seinere er vi både heldige og dyktige. På et langt utspark fra Martin er den ene Kongsvinger forsvareren litt uheldig når han går i duell. Ballen treffer han bak på hodet, noe som gjør at han stusser Lounes helt aleine med keeper. Lounes beholder roen og lobber ballen elegant inn til 2-0.

Etter 43 minutter får vi enda et frispark fra omtrent der 1-0 målet kommer fra. Nok en gang er det Frankmo og Hilsen som stiller seg opp. Denne gangen er det Frankmo som skyter, og ballen blir skrudd vakkert rundt muren og opp i keepers venstre kryss. En herlig måte å avslutte første omgangen på.

Andre omgangen har vart i ca fem minutter når Lounes forsøker å finne Kalle Nicolay Johansen ute på venstre kant. Pasningen blir  blokkert av midtstopperen til Kongsvinger, men Farzam Dadras få snappet den til seg. Et par overstegs finter og en avslutning seinere står det 4-0 på stadion uret.

Etter 4-0 ledelsen kommer vi inn i en liten periode hvor vi slipper de litt inn i kampen igjen.
59 minutter står det på klokka når Karl Kristian Rimfeldt treffer med et skikkelig kremmerhus fra 20 meter. Skuddet er det ingenting å gjøre noe med, klink opp i krysset.

Annonse:

Vi gjør en del bytter og får brukt store deler av troppen den siste halvtimen.
Det er varmt og stor tempo i kampen. Etter 85 minutter kommer Sondre Løvberg i gjennom, ballen blir nok en gang satt til side for keeper og Sondre fastsetter sluttresultatet til 5-1 med å legge seg utmattet ned på den varme kunst gress matten.

Espen Olsen spilte sin siste kamp for oss i dag og fikk de siste fem minuttene som kaptein på topp.
Både gutta og publikum viste takknemmelighet ved å reise seg og applaudere han inn på banen.
Espen har vært en bauta i klubben de tre siste årene og blir helt klart en spiller vi kommer til å savne. Turen går til nordover til studier og vi ønsker han lykke til videre.

Nå tar gutta en velfortjent ferie før treningene starter opp igjen midtveis i Juli. Første seriekamp etter ferien er hjemme mot Mjølner 21 juli.