Surt tap i Harstad

Det slitte begrepet best i begge boksene ble Elverums bane da gutta tapte 2-3 i Harstad

Våre gutter måtte reise poengløse hjem etter en kamp hvir vi ble hardt straffet for feil foran eget mål og fordi vi ikke satte flere av de gode sjansene vi produserte i første halvdel av kampen.

Elverums-gutta var klart best de første 35 minuttene i Harstad søndag. I hvertfall mellom 16-meterne. De produserte også mange gode målsjanser. Nelsiniho hadde en stor mulighet etter bare tre minutter, og en ny fin mulighet seks minutter senere. Før Sondre Løvberg headet utenfor fra god posisjon like etter.

Annonse:

Kalddusj

I stedet var det hjemmelaget som tok ledelsen. Etter en duell i feltet mellom vår keeper og en Harstad-spiller godkjente dommeren det som fra avstand så ut som angrep på keeper.

Elverum fortsatte å styre kampen og midtveis i omgangen lyktes det endelig for Nelsiniho. Et fint oppbygd angrep på høyresiden ble vendt mot venstre, og det perfekte innlegget kastet Nelsiniho seg fra på og utliknet.

Etter scoringen dominerte Elverum ganske stort og trykket hjemmelaget bakover i banen. De forsøkte å sette opp kombinasjoner for å tre seg gjennom et overbefolket Harstad-forsvar, men manglet den siste lille presisjonen for å spille seg til opplagte sjanser.

Marius Øien hadde den største sjansen, men heller ikke han lyktes.

I stedet skulle første omgang bli avsluttet med svake involveringer defensivt. Tapte dueller og feilberegninger i eget forsvar etter lange innkast og innlegg sørget for to svært enkle mål for Harstad.

Dermed stod det 3-1 til hjemmelaget ved pause.

Et resultat som slett ikke speilet ballinnehav og antall sjanser, men som viste hvor viktig det er å gjøre færrest feil i de to 16-meterne.

Annonse:

Tidlig redusering

Elverum fikk en drømmestart på andre omgang. Harstads keeper måtte gi retur på et hardt frispark og Sondre Løvberg var først på ballen og reduserte bare to minutter ut i omgangen.

Vi slet dessverre litt med vårt defensive spill denne søndagen. Harstad fikk et par store muligheter fordi vårt press- og duellspill ikke var helt på topp. Heldigvis ryddet keeper Martin opp på en fin måte et par ganger.

Utover i omgangen klarte vi ikke å skape de store sjansene, selv om vi hadde mye ball. Kvaliteten på pasninger og bevegelser var ikke gode nok til å spille seg til de store mulighetene mot et lavtliggende hjemmelag. På slutten flyttet vi opp flere spillere, og Magnus Solum hadde en heading like over.

Burde tatt poeng

Dermed endte turen til Harstad poengløs i en kamp spillerne nok følte de burde fått med seg noe. Spesielt etter en god første halvtime og flere store sjanser, i tillegg til baklengsmål var av det billige slaget.

Dermed kunne vår gode venn Espen Olsen smile bredest når han møtte sine tidligere lagkamerater etter kampslutt. Espen spilte en god kamp for Harstad.

Eller en lang tur hjem gjelder det nå for våre gutter å gjøre ei god treningsuke og revansjere seg mot Innstranden neste helg. Vi skal kjempe knallhardt for andreplassen på tabellen utover høsten.

Samtidig som vi skal legge ny kunstgressbane og skape masse  fotballglede på stadion.

Dette blir bra!

Harstad - Elverum 3-2 (3-1)

Scoringer: 1-0 Noah Andre Johansen (14), 1-1 Nelsiniho (23), 2-1 Martin Varmedal-Haugan (39), 3-1 Eivind Berg Rikardsen (41), 3-2 Sondre Løvberg (47)

Elverum: Martin Kjeverud Eggen - Fredrik Liberg Berg, Jan Marius Høiby, Ishmeal Koroma, Marius Hisen - Vladimirs Kamess, Marius Øyen, Farzam Dadras - Sondre Løvberg (Håvar Befring 73.), Magnus Solum, Nelsiniho