Ungt og lokalt i øsende regn

På søndag sto Harstad for tur på Elverum stadion. Det skulle bli en krig i regnværet, akkurat som ventet.

Endelig var det klart for nok en hjemmekamp på Elverum stadion. Denne gangen var det Harstad som hadde tatt den lange turen fra Troms for å måle krefter mot våre unggutter.
Nordlendingene kunne melde strålende vær og 25 grader i Harstad, det var noe helt annet enn hva som skulle møte de på Innlandet.
Allerede under oppvarmingen meldte det første haggelskuret seg, og før kampen var blåst i gang regnet det allerede tungt over Elverum.

Med en nykomponert midtbane med lokale unggutter tok vi tidlig tak i kampen.
Vi dominerte stort i banespillet og hadde stort sett ballen hele tiden. Men Harstad er et godt trent lag og gjorde det tidvis vanskelig for oss sentralt i banen med duell kraft og løping.
Det var ute på kantene vi skulle finne rom og skape farligheter. Vi kom til flere muligheter den første halvtimen, men vi var for lite kliniske foran mål.
Det bør vel nevnes at vi faktisk har en ball i nettet på dette tidspunktet, men det blir annullert for offside etter at hoveddommer må konferere med sin assistent på linja.

Annonse:

Men like før pause skal det skje mye. Vi kommer nok en gang gjennom etter bra kantspill og Nelsinho sender oss opp i en meget fortjent ledelse.
Harstad rekker så vidt å ta avspark før nummer to kommer. Nok en gang etter bra kombinasjonsspill og mye folk inne i boks, siste mann på ball er ikke overraskende Nelsinho igjen.
Vi har full kontroll i det vi bikker 45 minutter, men omgangen skal få en siste tvist. Etter et sjeldent besøk i vår boks, slipper vi de inn i kampen igjen ved å gi dem en fryktelig unødvendig straffe.
Martin er veldig nær på å redde, men ballen tar bort i stolpen og går inn.
Vi får plutselig en helt annen inngang til pausen, kampen lever for fullt.

Andre omgangen skal bli lik den første, bare med et annet lag i hovedrollen.
Harstad har fått blod på tann etter reduseringen, å kommer ut som en helt annen versjon enn den vi så de første førtifem minuttene.
Nå er det de som har ball og vi som løper og duellerer. Selv om de har mye ball, klarer de ikke å skape de store sjansene. Vi er kyniske bak og slår unna istedenfor å småspille. Vi blir slitne utover omgangen, men alle gir hundre prosent. Harstad flytter opp laget, noe som gir oss store rom å kontre i, dette klarer vi ikke å utnytte i store deler av omgangen.
Harstad jakter utligning, men vi kommer også mer og mer inn i kampen utover i omgangen.
I det 89 minutt gjør Jan Marius Høiby opp for den unødvendige straffen ved å sende oss opp i en utrolig deilig 3-1 ledelse.

Annonse:

Nå virker det som lufta går litt ut av Harstad ballongen og rett før slutt sementerer Farzam kampen med en suser ned i hjørnet og 4-1 til oss.

I denne kampen stiller vi ungt og lokalt. I start elleveren er hele sju spillere fra Innlandet.
Vi er opptatt av utvikling, og den går riktig vei. Vi er sterke bak og gjør gode valg når vi er under press. Her har vi gitt bort poeng tidligere, men ikke i dag.

Både de som starter og de som kommer inn gir 100%, løper og fighter i samfulle minutter.
Dette gir selvtillit. Vi har nå vunnet fire av de siste fem kampene og er på vei til å bli det topplaget vi skal være.
Vi takker Harstad for kampen og ønsker de lykke til videre i årets sesong.

Neste kamp for vår del er allerede på lørdag, da tar vi turen til Tromsø for å møte Ulfstind.
Siste hjemmekamp før ferien er søndag 23. juni mot Kongsvinger 2.