Vi er videre i cupen.

Torsdag kveld, var det vår tur til å spille første runde av cupen. Vi tok turen over Mjøsa for å møte 4. divisjons laget FK Toten. Dette er et lag vi normalt sett skal slå, men cup er cup og første runde er alltid vanskelig å forsere.

Vi forventet at vi skulle møte en motstander som hadde god fysikk og bestemte oss derfor for å la ballen gå fort og ikke la Toten få styre tempoet i kampen. Etter en litt rotete start, får vi mer og mer fart på kula og det er tydelig at Toten sliter med tempoet. De faller lengre og lengre tilbake på banen og vi styrer kampen totalt. Toten jobber steinhardt i forsvar og vi får ikke hull på byllen før i det 41 minutt. Espen Olsen vinner en duell i feltet og etter litt klabb og babb havner ballen hos Kristian Skoglund som kontrollert setter ballen i nettet på hel volley.

Annonse:

Etter pause fortsetter vi på samme måte og Toten blir veldig dype. Vi har god kontroll på banespillet, men med kun 0-1, kan alt fortsatt skje. Derfor var det deilig når Jesper Aasen i det 61 minutt slår Håvar Befring igjennom på venstre kant. Nyervervelsen viser at han har stor fart og parkerer Toten forsvareren. Han slår deretter et nydelig innlegg mellom keeper og stopper hvor Sondre Løvberg har løpt seg fri, 0-2 og vi tenker; hvor mye kan dette bli.

Men så, i det 70 minutt får Toten en meget billig straffe. Adrian er etter den, men den sniker seg inn ved høyre stolperot, 1-2. Nå ser selvfølgelig Toten sitt snitt og dytter folk fram. Det blir slått lange baller inn i boksen mens vi rydder unna gang på gang. Det er nervøst, og det er helt slutt på finspillet. Farzam Dadras blir meid ned gang på gang og Toten må avslutte kampen med 10 mann da Jonas Imerslund Harefallet pådrar seg dagens andre gule kort i det 94 minutt.

Annonse:

Det var godt at Farzam kom seg på beina igjen for bare minuttet etterpå trer han Lounes igjennom. Lounes drar av forsvarspilleren på en nydelig måte og triller ballen kontrollert inn bak Toten keeperen, 1-3 og kampen er punktert. Like etterpå blåser dommeren av kampen og vi kan gå lettet inn i garderoben.

Fredag trekkes 2. runde av cupen. Det blir spennende å se hvem dette blir. Kan vi kanskje få et storlag til Elverum stadion?